építészet : környezet : innováció

A csarnoképítés előnyei a Frisomattal

A Frisomat immáron több mint huszonöt éve van jelen a magyar piacon. Sikerük titka nemcsak az alapanyagként szolgáló horganyzott acél remek minősége, hanem a tervezés támogatása, illetve a kivitelezés hatékonysága is. Az alábbi cikk a Frisomat csarnok tervezés előnyeit mutatja be.

Gyorsaság, műszaki támogatás

Frisomat acélcsarnokot tervezni nem csak egyszerű és gyors folyamat. A cég szakértői jelentős segítséget is nyújtanak a tervezőknek: miután megállapodnak az ügyféllel a csarnok paramétereiben, a cég mérnökei tervezőszoftver segítségével (dwg formátumban) megrajzolják a csarnok alapszerkezetét (alaprajz, metszet, homlokzat), amelyet aztán emailben továbbítanak az építésznek.

Ebből az alapdokumentációból kiindulva egyszerűen elkészíthetők a végleges tervek – külön előny, hogy mivel egy kész rendszerről beszélünk, az acélszerkezet reakcióerőit a Frisomat Kft. egy héten belül biztosítani tudja, így nincs szükség egyedi méretezésre és konszignációs rajzra. A statikusnak csupán az alépítményt kell leméreteznie a cég adatszolgáltatása alapján.

A folyamat során végig rendelkezésre áll egy mérnökcsapat, akik segítenek megválaszolni a tervezés során felmerülő kérdéseket és utólag ellenőrizni az építészterveket. Mindez nemcsak gyorssá és olajozottá teszi a munkát, de a hiba lehetőségét is minimalizálja; ezáltal terhet vesz le az építész válláról – egy Frisomat acélcsarnok tervezését nyugodtan el lehet vállalni előzetes tapasztalat nélkül is.


fotó: Frisomat

 

Technológiai megoldások, szakszerű kivitelezés

Tervezőként egyaránt fontos szempont, hogy a tervek alapján jó minőségű és időtálló épületek készüljenek. Létfontosságú a megfelelő alapanyag. A Frisomat hidegen hengerelt, horganyzott, S390 és S550 szakítószilárdságú acélból építi csarnokait. A horganyzás gondozásmentes felületet eredményez, amelyet nem szükséges festeni, anélkül is ellenáll a környezeti hatásoknak. Másik nagy előny a csavarozott szerkezetben rejlik - felépített csarnokok bármikor egyszerűen bővíthetők, átépíthetők vagy éppen lebonthatók.

Mindemellett, mivel nincs szükség hegesztésre, a Frisomatnál nem áll fenn a horganyréteg sérülésének veszélye, amely miatt nő a szerkezet élettartama. A jó minőségű alapanyag és modern technológia mellett nem szabad elsiklani a kivitelezés fontossága fölött sem: lévén saját kivitelezőcsapata által építi fel a csarnokokat. Mivel a cég komoly energiát fektet szakembergárdájának kiválasztásába és oktatásába, a tervező biztos lehet benne, hogy a megtervezett épületet hozzáértő kezek fogják felépíteni.

Összességében a Frisomat csarnokot nemcsak azért jó tervezni, mert komoly szakmai támogatást nyújt a cég, hanem abban is biztosak lehetünk, hogy a végeredmény egy remek minőségű, tartós acélcsarnok és elégedett ügyfél lesz.


fotó: Frisomat

 

 

Frisomat

 

 

Frisomat