építészet : környezet : innováció

A Green Bikes for Peace Budapesten — A38 - 2009. július 13. 20.30

veron: 2009. június 19-én Koperből indult a Green Bikes For Peace 5 országból verbuvált, 25 fiatalból álló nemzetközi bringás csapata. Az olasz-szlovén határvonalon indulva Szlovénián keresztül újra meghódítják a Római Birodalom keleti határvidékét (Linztől a Duna partján Bécs-Pozsony-Budapest-Szekszárd érintésével - Pécs), hogy zöld üzenetet és vidámságot vigyenek az ott lakóknak.
2009. június 19-én Koperből indult a Green Bikes For Peace 5 országból verbuvált, 25 fiatalból álló nemzetközi bringás csapata. Az olasz-szlovén határvonalon indulva Szlovénián keresztül újra meghódítják a Római Birodalom keleti határvidékét (Linztől a Duna partján Bécs-Pozsony-Budapest-Szekszárd érintésével - Pécs), hogy zöld üzenetet és vidámságot vigyenek az ott lakóknak. A túra kiemelt témája: a hatékony együttműködések létrehozása, működtetése, a fenntartható városi közlekedési módok vizsgálata az egyes megállóhelyeken. A túra szervezője a Magyar Kerékpárosklub, és a megállóhelyek civil szervezetei, támogatója az Európai Unió Európa a Polgárokért Programja.

A GBfP csapata július 13-án ér Budapestre. Gyertek és várjuk együtt őket minél többen bringával 15:30-kor a Váci úton a Budapest táblánál. Onnan együtt begurulunk a Jászai Mari térre, ahol 16:30-kor tartunk sajtótájékoztatót.

Este pedig 20:30-tól az A38-on pörgős, Pecha Kucha formátumú előadások keretében sok-sok témába belekapunk, a CM-től a Cyclechicig, a BAM-tól a Miliig, a műdugótól Budapest új „belvárosi főutcájáig”, a budapesti bringázástól a recycle kultúráig, a Duna élővilágának helyreállításáig, nem beszélve a Green Bikes beszámolóról. Aztán hajnalig koptathatjuk a táncparkettet a Tilosos DJ Lenngum zenéjére.
Gyertek ti is!

Az este várható előadói:

A GBfP projekt - Zsargó Szilvia, Kobrizsa Ádám
A kerékpár - László János [MK]
Megkereszteljük a belvárost? - Bardóczi Sándor tájépítész
Bringázz a Munkába kampány - Németh Ders [MK]

Szünet

Budapest Critical Mass - Sinya
Millenáris Velodrom - Pignitzky Ágó
Budapest Cycle Chic - Hajdu Henrietta
Recycle culture - Mata Csaba [Recycle Mission]
Budapest Bicycle Filmfestival - Pignitzky Ágó
Vasból hal – Mobil vizaszobor - Deák Bálint, Deér Balázs, Gergely Zoltán, Keserü Piroska

 

vélemény írásához jelentkezzen be »