építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Átadták a felújított Rákosfalva parkot

A csaknem 79 millió forintnyi önkormányzati forrásból megújuló parkban megszűnt a töredezett térkő, a kiálló gyökerek miatti balesetveszély, és padokkal, növényekkel, hulladékgyűjtőkkel, kerékpártárolókkal is gazdagodott a közösségi tér.

"Hosszú ideje fennálló adósságunkat törlesztettük azzal, hogy végre átadtuk a felújított parkot, ami nagyon szép, korszerű, szerethető területté vált" – mondta Karácsony Gergely polgármester, hozzátéve: "egy olyan kerületet szeretnének, amelyben a helyiek közösségként élhetnek, ehhez azonban közösségi terek is kellenek, ezért kiemelten kezelik a parkfelújításokat." A polgármester szerint fontos, hogy a Rákosfalva parkban végre biztonságosan lehet közlekedni, emellett új növényeket telepítettek, zöldkazettákat alakítottak ki, korszerű utcabútorokat telepítettek. 


Átadták a felújított Rákosfalva parkot - fotó: Képszerkesztőség

 

Tóth Csaba, Zugló MSZP-s országgyűlési képviselője rámutatott, nem mindegy, hogy a környéken élő több mint tízezer ember milyen környezetben éli mindennapjait. "Igyekeztünk, hogy Rákosfalva 145. születésnapjára elkészüljön a park. Mi a saját eszközeinkkel mindig próbáltuk szebbé tenni, de kellett az igazi felújítás" – fogalmazott a képviselő, aki a polgármesterrel együtt fát is ültetett a pénteki átadón. 


Átadták a felújított Rákosfalva parkot - fotó: Képszerkesztőség

 

A tervek szerint folytatódik a közösségi terek felújítását célzó program: Karácsony Gergely kifejtette, hogy még ebben az önkormányzati ciklusban megújulhat a Pillangó park, a Rákosmezei tér, a Vezér út környéke, elkezdődhet a Csertő park felújításának második üteme és a Rákospatak környékének rekultivációja is.


Átadták a felújított Rákosfalva parkot - fotó: Képszerkesztőség

 

Forrás: zuglo.hu

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »