építészet : környezet : innováció

Bachman Zoltán (1945-2015) [24]

Látni tanított

"A műhely" címmel nyílt meg Bachman Zoltán Kossuth- és Prima Primissima díjas építész életmű-kiállítása. Az iskolateremtő mester hosszú betegség után, egyetlen nappal a megnyitó előtt, július 2-án hunyt el. Mizsei Anett beszámolója.

Elhunyt Bachman Zoltán

Július 2-án türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után, 70 éves korában elhunyt Bachman Zoltán, a Nemzet Művésze, a Pécsi Tudományegyetem Kossuth- és Ybl-díjas professor emeritusa. Az életművét bemutató kiállítása július 3-án 17 órakor nyílik a Pécsi Galériában.

Döntött az MMA a Nemzet Művésze díjakról

Összesen 69 díjat osztott ki szeptember 25-én nyilvánosságra hozott döntésével a Magyar Művészeti Akadémia.  A díjazásban azok részesülhetnek, akik már betöltötték 65. életévüket, és megelőzőleg Kossuth-díjban részesültek. A díjakból hatot építészek kapnak.

Átadták az Év háza 2013 pályázat díjait

Dévényi Tamás építész H háza nyerte az idei Év háza díjat: a zsűri egybehangzó véleménye szerint [...] „az épület formavilága, alaprajzi elrendezése a paraszti építészet tömörségét, tisztaságát idézi, amely a magas szintű megvalósítással párosult.”...

Nyaralóépület Kővágószőlősön

Természetközeli, a tájra nyitott és érzékeny nyaralóépületet tervezett Bachman Zoltán DLA és Borsos Ágnes a Pécs környéki Kővágószőlősre. Az 1950 után épült kis gazdasági épület teljes átalakításával és kismértékű bővítésével a mai igényeknek is...