építészet : környezet : innováció

Baja [11]

Sportuszoda és nyitott élménymedence Baján

Az uszoda előcsarnokát tekinthetjük a Hajós Tibor tervezte épület szívének. Innen indulnak az épületet erekként behálózó közlekedők, amik a két forgalomtípusnak megfelelően elkülönülnek, mint artéria és véna az élő szervezetben. 

Bajai gyalogos és kerékpáros híd

Baja város régi álma volt a város közepén elhelyezkedő Petőfi- és Pandúr-sziget összekötése. Már az 1960-as években készültek tanulmányok híd megépítésére, és tucatnyi diplomamunka is foglalkozott a témával. Végül 2015-ben adták át a Speciálterv Építőmérnöki...

Siker, pénz, csillogás...

Baja főterén, egy régi épület földszintjén új közösségi tér született, ahol minden pénzről, az áhított gazdagság és pompa tündöklő világáról szól. A Cash Bár erőteljes hatású, egyedi, már-már giccsbe hajló belsőépítészeti koncepciója Budai Attila és Szigeti...

Múltidéző

Kőnig Tamás írása a pályakezdő évekről: háromszögvonalzó, olaszországi körutazás, az Iparterv és az első tömbrehabilitációs munkák a VI. kerületben. Építész szemmel 1974-től 1994-ig.

Klub-mozi Baja

Magára adó város nem létezhet mozi nélkül, ám Baján, Bács-Kiskun megye második legnagyobb városában körülbelül három éve nincs mozi. Lepsényi Ákos diplomadíjas terve egy új közösségi teret adna az alföldi kisvárosnak.