építészet : környezet : innováció

Bordás Péter [42]

Praxismodellek 3: a kommunikáció

Sokatmondó épületek, sokatmondó bizalom és sokatmondó hallgatás- a praxismodelleket kutató beszélgetés-sorozat harmadik alkalommal a kommunikáció témáját járta körül. Bordás Péter, Kendik Géza, Szabó Gábor és Vikár András engedett minket működésükbe belelátni....

Épül az új Hidegkúti Stadion

Ünnepélyes keretek között, sportolók, és Deutsch Tamás, az MTK klubelnökének jelenlétében tették le a Hidegkúti Stadion alapkövét. A Magyar Testgyakorlók Körének Hungária körúti stadionját a Bord Építész Stúdió tervezi.

Átadták az idei Csonka Pál-érmeket

2014. július 8-án adták át a Csonka Pál-érmeket a MÉSZ Székház Ybl Miklós termében. Egyéni kategóriában Váczi Péter tartószerkezet-tervező, alkotópáros kategóriában Bordás Péter építész és Dezső Zsigmond tartószerkezeti tervező kapta a díjat.

Piros, fehér és a zöld - Nagyerdei Loki Stadion

Herzog & de Meuron szerint a futballarénák a modern kor zarándokhelyei. Jó esetben egy épület a közösség egzisztenciájának kifejezője, a közösség anyagi és szellemi koncentrációja. Ez egy stadion esetében érzékletesen tapintható: a közösség útmutatást vár,...

Kerámia tetőcserép középületeinken a hely szellemében

Magyarország legészakibb településén, Hidvégardón, az 1770-es években épült Gedeon-kúria felújítási munkálataival Viszlai József építész nyerte el a neves zsűri elismerését a Creaton Hungary Kft. első alkalommal meghirdetett építészpályázata második fordulójában.