építészet : környezet : innováció

civil aktivitás [94]

építészethez kapcsolódó civil kezdeményezések

Élő fa a Ligetért

Április 24-én demonstrációt demonstrációt szerveztek "Vegyük kézbe a Városliget jövőjét!" címmel a Ligetvédők, a "Mindent a maga helyén!" felhívás kibocsátói, és a Greenpeace Magyarország Egyesület. Az eseményen egy gigantikus élő fát alkottak együtt a résztvevők....

Kövesd a Moszkva téri órát!

Májusban a Kiscelli Múzeumban #moszkvater – A Széll Kálmán tér története címmel kiállítás nyílik, melynek apropóját többek között az adta, hogy az eredeti Moszkva téri óra immár a múzeum gyűjteményét gazdagítja.

Tízezer aláírás a Városligetért

A „Mindent a maga helyén!” felhívás kibocsátói ez úton mondanak köszönetet annak a több mint tízezer aláírónak, akik az elmúlt napokban támogatásukkal hitelesítették kezdeményezésüket. 

Mindent a maga helyén!

Szakmai tiltakozás indult a Budapest kulturális térképének önkényes és ésszerűtlen átrajzolása, és a közterületeit érintő gigaberuházások ellen. Kérjük, csatlakozzon, ha céljainkkal és indokainkkal egyetért.

Építészet a Menekültekért - csatlakozni ér!

Az “Architecture for Refugees” open source online platformot azért hozták létre 2015-ben, hogy minél több információ legyen elérhető mindenki számára, és hogy bárki megoszthassa gondolatait, terveit, stb. az érintettekkel, szakmabeliekkel és az érdeklődőkkel. Csatlakozzon...