építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Építési termékek megfelelősége

Hartmann György Sándor: Megjegyzés az építési termékek forgalomba hozatalának harmonizált feltételeiről és a 89/106/EGK irányelv hatályon kívül helyezéséről szóló 305/2011/EU európai parlamenti és tanácsi rendelettel kapcsolatos szabályozási feladatok elmaradásáról

Kiderült, hogy ki az oka, hogy a 305/2011/EU parlamenti és tanácsi rendelet 2013. július 1-ig történő bevezetése nem sikerült (két éves felkészülési idő után sem).

Én eddig azt hittem, hogy az árvíz vitt el mindent, mert az jelenkori árvízi hajósunk, aki rohangászott, mint pók a falon – az helyett, hogy az erre kialakított szervezetek végezték volna a dolgukat, hiszen ezért tartjuk és jól meg is fizetjük őket, ha meg nem tudják ellátni a feladatukat, akkor a szerveztet kell újjáépíteni -, de nem Lázár Jancsika szólta el magát egy interjúban:

„A kormányülések előkészítésében van döntő szerepem, a napirendek összeállításában: mikor miről döntsön a kormány. És kötelességem, hogy a minisztereket a politikai szempontokra figyelmeztessem, a párt, a frakciók, és más pártok és frakciók szempontjaira is. Amikor egy miniszter hozza a szakdumát, akkor a miniszterelnök megkérdezi, hogy a Miniszterelnökségnek mi az álláspontja. Itt kell becsatornázni minden társadalmi észrevételt.”

 

Mert az, hogy egy szakma tudja, hogyan kell kezelni egy kérdést, az csak szakduma – mint ahogy miniszterelnökünk nagy elődje egykor mondta, a szakértelem csak úri huncutság – az nem jelent semmit, hiszen Ő képes becsatornázni mindent, mint annak idején a KISZ fiuknak a Hanságot.

Most már értem, hogy annak ellenére, hogy a téma egy kormányhatározat szerint még áprilisban a kormány elé került volna, miért nem tették meg, Jancsika úgy látszik késett a kellő becsatornázással. Így aztán – meg hogy talán fogalma sem volt arról, hogy mit is jelent ez (azon kívül, hogy EU-s kötelezettség) - miért nem került megfelelő időben a kormány elé, mert Ő az, akinek döntő a szerepe a napirendek összeállításában.

Azután jött az árvíz, mi meg mondhatjuk, egyáltalán nem vagyunk kint a vízből.

 

Ryhe

1 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »