építészet : környezet : innováció

Erősödik a vidék - 260 fejlesztési projekt valósulhat meg

Összesen 3400 milliárd forintnyi beruházással csaknem 260 projekt - közte ipari parkok, kulturális, egészségügyi, sportlétesítmények, munkahelyteremtő beruházások, közlekedési fejlesztések - valósulhat meg a Modern városok program keretében. A kezdeményezés korszakalkotó programja a kormánynak, mellyel fő céljuk a vidék erősítése. 

A vidék erősítésének motorja a 2015-ben meghirdetett Modern városok program, amellyel azt szeretnék elérni, hogy a városok a fejlődés mozgatórugói legyenek az adott régióban. A program 3400 milliárdos forrással valósulhat meg, és a fejlesztéseket a városokkal közösen határozta meg a kormány - közölte Aradszki András KDNP-s országgyűlési képviselő, emlékeztetve arra, hogy minden megyei jogú várossal kötöttek együttműködési megállapodást. 

"A gazdaságfejlesztésen belül rég halogatott álmok valósulhatnak meg." - jegyezte meg, előzményként megemlítve, hogy több mint ezer milliárd forint adósságtól mentesítették az önkormányzatokat, amelyek így tiszta lappal tudják fogadni a forrásokat. Rámutatott: csaknem 260 fejlesztési projekt, közte ipari parkok, kulturális, egészségügyi, sportlétesítmények, munkahelyteremtő beruházások, közlekedési fejlesztések valósulhatnak meg. "Olyan modern városok jöhetnek létre, ahol javulnak az életkörülmények, és minden, a családi és közösségi lét szempontjából fontos létesítmény megtalálható." - fejezte ki reményét a kormánypárti politikus.

Aradszki András választókörzete fejlesztéseiről szólva közölte: többek között új iskolákat építenek, megújul a szakképzés rendszere, fejlesztik az egészségügyi intézményeket. 2022-ig Érd más programokkal összesen mintegy 130 milliárddal gyarapodhat, ezek döntő része központi költségvetési forrás - jelezte.

forrás: MTI

 

vélemény írásához jelentkezzen be »