építészet : környezet : innováció

Európai építészeti fotó pályázat 2007

határidő: 2006. január 26. CET 21:59
A Deutsche Bauzeitung kétévente jelentkező, legendás színvonalú pályázata ismét nyitva.

Téma: My Favourite Places

Beküldési határidő: 2007. január 26.

A Deutsche Bauzeitung kétévente jelentkező, legendás színvonalú pályázata ismét nyitva.

Téma: My Favourite Places
Beküldési határidő: 2007. január 26.

A Deutsche Bauzeitung a legrégebbi német építészmérnöki folyóirat, határozott műszaki irányultsággal. Az elismert színvonalat tartva az elmúlt években jól érzékelhetően bővült a lap horizontja, és a szerkesztés mellett a szakmai irányú tevékenysége is. A lap által kiadott különféle témájú könyvek sorozata mellett említésre méltó az on-line esszégyűjtemény, az építészeti fotóadatbázis, a kifejezetten fiatalokat megcélzó munka- és pályázati szekció, na és az aktív jelenlétük a szakmai közéletben.

A legismertebb plusz azonban a db elkötelezett kapcsolata az építészeti fotóval, annak is a legmagasabb színvonalú alkotóival. Minden lapszám tartalmaz egy külön fotóanyagot, ami nem feltétlenül egy épületet mutat be, sokkal inkább az építészettel foglalkozó fotóművészet műfajába tartozik - ez Németországban egyébként is elég erős, gondoljunk csak a düsseldorfi iskolára.

1995 óta kétévente rendezi meg az újság, illetve 2003 óta az általa létrehozott építészeti fotóművészeti egyesület az Európai építészeti fotó pályázatot. A pályázat tematikus, a zsűri igencsak válogatott szakemberekből áll, és a díjazott munkákat vándorkiállításokon mutatják be - 2004-ben Magyarországon is látható volt a 2001-es pályázat anyaga. Az Architekturbild e.V. 2007-től projekteket és alkotókat is támogatni kíván, ösztöndíjak formájában. Nem viccelnek.

A téma az idén: Lieblingsplätze - My favourite places.
A kiírás csatolva megtalálható a cikk alján.
A korábbi díjazottakat itt lehet megnézni.

via: mondom

vélemény írásához jelentkezzen be »