építészet : környezet : innováció

Götz Eszter [11]

Lélegző díszletek

"Egy kert nem attól lesz kert, hogy növényeket telepít oda, hanem attól, hogy azok egymással és a kertet használó emberekkel folyamatos kapcsolatban állnak." - Czakó Mártát Götz Eszter laudálta az Év Tájépítésze Díj alkalmából.

A lehetséges jobb - a Lépték-terv iroda laudációja

"A tájépítészek jól tudják, hogy az idő ugyanolyan építő elem, mint a tégla, a beton és a föld, ha elsőre nem is látszik. Voltaképpen minden tájépítész színpadi rendező is, belekomponálja a művébe az idő dramaturgiai szerepét is. Legyünk türelmesek a Széll Kálmán...

Beöthy Mária Ezüst Ácsceruza különdíjas

"Beöthy Mária cikkei nyomán valahogy karaktere kezd lenni egy utcának, összefüggések teremnek egyes házak között, feltűnnek bizonyos formák, motívumok. Sorai nyomán szinte az olvasó szeme előtt születik meg az, amit kulturális környezetnek nevezünk." - a díjazottat Götz...

Ezüst Ácsceruza 2015 díjátadó

Átadták a Honi Művészetért Alapítvány által adományozott Ezüst Ácsceruza-díjat. A Bíráló Bizottság idén is két díjat osztott ki, melyeket Götz Eszter és Tatai Mária kapott, illetve a Budapesti Építész Kamara különdíjjal jutalmazta Kovács Olivér munkásságát.  

Az érzéki tér: Batár Attila 90. születésnapjára

"Az építészet legelsősorban az érzékeinkre hat. Mindegyikre. Nem csak vizuálisan megközelíthető, hanem legalább ennyire tapintható, bonyolult élménykomplexum, amiről alig veszünk tudomást." Götz Eszter köszöntője Batár Attila 90. születésnapjára.