építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

gyász [143]

Csapó György (1932–2009)

Jelentős tervei nagyobb részt megvalósultak és mára Győr városképének fontos elemeivé váltak. Állandó munkatársaival tervezte az egykori „Műszaki Áruház” épületét és műemléki környezetben a Kazinczy utca 3-7. számú épületegyüttest, mely kellemes kapcsolatot...

Búcsú Jelenik Katalin építésztől

"...szépen és tartalmasan éltél – még ha ennek megítélésére én méltatlan lennék is. Egyet azonban nem tudnék elhallgatni, ha kérdeznél: milyen kár, hogy nem lehettél nagymama. Ha én ezt meg tudom ítélni, csodálatos nagymama lettél volna." Szántó Tibor búcsúbeszéde.

Elhunyt Bálint János pécsi építész

Nyolcvannégy esztendős korában érte a halál dr. Bálint János Ybl-díjas építészmérnököt, a Pécsi Tervező Vállalat volt igazgatóját, a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar alapító tagját.
Hamvasztás utáni búcsúztatása 2009. május 19-én lesz a pécsi köztemető dísztermében.

Márciusi rekviem

Szögedi kollégájától, Csépe Lászlótól – Dudától ­– búcsúzik Borvendég Béla.

Elhunyt Jan Kaplický

Elhunyt Jan Kaplický cseh születésű brit építész, a Future Systems építésziroda vezetője, akit nemzedéke egyik legjelentősebb mesterének tartottak a kritikusok és kollégái egyaránt.

Meghalt Jørn Utzon

Jørn Utzont, a világszerte ismert dán építészt november 29-én, szombaton éjjel álmában érte a halál. 90 éves volt. A halálát követő napon a sydney-i operaház fehér vitorláinak kivilágítása egy órára kihunyt az építész emlékére.