építészet : környezet : innováció

gyász [152]

Ujváry Rudolf (1937–2009)

Április 9-én elhunyt Ujváry Rudolf győri építész. Nevéhez számos jelentős épület tervezése fűződik. Tatán és Sopronban rendelőintézet, Győrben középületek és ipari épületek készültek tervei alapján.
Ujváry Rudolf munkásságát Winkler Gábor építész méltatja.

Csapó György (1932–2009)

Jelentős tervei nagyobb részt megvalósultak és mára Győr városképének fontos elemeivé váltak. Állandó munkatársaival tervezte az egykori „Műszaki Áruház” épületét és műemléki környezetben a Kazinczy utca 3-7. számú épületegyüttest, mely kellemes kapcsolatot...

Búcsú Jelenik Katalin építésztől

"...szépen és tartalmasan éltél – még ha ennek megítélésére én méltatlan lennék is. Egyet azonban nem tudnék elhallgatni, ha kérdeznél: milyen kár, hogy nem lehettél nagymama. Ha én ezt meg tudom ítélni, csodálatos nagymama lettél volna." Szántó Tibor búcsúbeszéde.

Elhunyt Bálint János pécsi építész

Nyolcvannégy esztendős korában érte a halál dr. Bálint János Ybl-díjas építészmérnököt, a Pécsi Tervező Vállalat volt igazgatóját, a PTE Pollack Mihály Műszaki Kar alapító tagját.
Hamvasztás utáni búcsúztatása 2009. május 19-én lesz a pécsi köztemető dísztermében.

Márciusi rekviem

Szögedi kollégájától, Csépe Lászlótól – Dudától ­– búcsúzik Borvendég Béla.

Elhunyt Jan Kaplický

Elhunyt Jan Kaplický cseh születésű brit építész, a Future Systems építésziroda vezetője, akit nemzedéke egyik legjelentősebb mesterének tartottak a kritikusok és kollégái egyaránt.