építészet : környezet : innováció

gyász [132]

"Gazdag, eredményes, példamutató életpályát jártál be"

Gyászol Hőnich Henrik Családja és barátai. Gyászol a Magyar Építőművészek Szövetsége, a Magyar Építész Kamara, a Budapesti Műszaki Egyetem. Gyászol az egész magyar építész társadalom. Hőnich Henrik Ybl Miklós-díjas építészt gyászoljuk. Winkler Barnabás búcsúja. 

Elhunyt Kerényi József Kossuth-díjas építész

A csütörtök éjjel elhunyt Kerényi Józsefet az MMA a saját halottjának tekinti, temetéséről később intézkednek. Az építész a 20. századi magyar építészettörténet egy rendkívül erős vonulatának úttörője és példaadója volt. Munkásságával jelent meg...

Búcsú Hőnich Henriktől

Elhunyt Hőnich Henrik, a Magyar Építész Kamara alapító tagja. 1970 óta a Magyar Építőművészek Szövetségének aktív résztvevője, 2006-tól a Budapesti Építész Kamara Felügyelő Bizottságának elnöke. Bálint Imre emlékezik rá. 

Búcsú Krisztik Pál építőművésztől

A fegyelem, a kortalanság, a divatoktól mentes minőség jellemezte Krisztik Pál építőművész munkásságát. Elhivatottan óvta az építészeti múltat és vállaira vette Miskolc rekonstrukciós tervezésének terhét is. A 85. életévében elhunyt építésztől a BAZ Megyei...

Elhunyt Bachman Zoltán

Július 2-án türelemmel viselt, hosszan tartó betegség után, 70 éves korában elhunyt Bachman Zoltán, a Nemzet Művésze, a Pécsi Tudományegyetem Kossuth- és Ybl-díjas professor emeritusa. Az életművét bemutató kiállítása július 3-án 17 órakor nyílik a Pécsi Galériában.