építészet : környezet : innováció

Hallgatói tervek publikálása

Építészként, belsőépítészként vagy tájépítészként végeztél idén? Jól sikerült a diplomamunkád, esetleg egy évközi vagy évvégi terved is szívesen megmutatnád másoknak? Minden, amit a hallgatói tervek publikációjáról tudni kell. 

Szöveges anyag

A publikáció első lépéseként egy maximum 4000 karakter hosszúságú szövegre van szükségünk. Fontos, hogy a szöveg címekkel ellátott bekezdésekre tagolt, szerkeszthető formátumban érkezzen. Javasolt címet és bevezetőt szívesen fogadunk, de fenntartjuk a felülbírálás jogát. A bevezető hosszúsága ~300 karakter. A leírásba kerülhet: témaválasztás, tervezési feladat, megoldandó probléma, helyszín, telepítés, forma- és tömegalakítás, előkép, koncepció, funkció, megoldás, szerkezet, anyaghasználat vagy bármi egyéb, ami a terv szempontjából releváns lehet. A felhasznált források a szöveg végére kerüljenek. A bemutatáson túl szeretnénk, ha a tervek árnyaltabban jelennének meg az oldalunkon, ezért amennyiben rendelkezésre áll, úgy igényt tartunk az opponensi bírálatra vagy bármilyen egyéb szöveges értékelésre. 

 

Képi és videós anyag

A publikáláshoz 20-30 db jó minőségű kép szükséges (hosszabb oldal minimum 1200 pixel). Ezek lehetnek: makettfotók, helyszíni fotók, látványtervek, skiccek, alaprajzok, metszetek, stb. A képfeliratok megadásához kérjük a fájlok elnevezését, illetve nem saját készítésű képek esetén a forrás feltüntetését. Javasolt vezetőképet szívesen fogadunk, de fenntartjuk a választás jogát. A vezetőkép mérete 655x275 pixel. A cikkbe videókat Youtube vagy Vimeo linken keresztül tudunk beágyazni. 

 

Csatolt anyag

Egyéb dokumentumok (hosszabb szövegek, nagyobb felbontású képek, tablók) feltöltésére PDF formátumban van lehetőség.

 

Publikációs adatlap

A publikációs adatlap itt érhető el. A következő adatokra lesz feltétlenül szükségünk: hallgató neve, intézmén, kar, tervezés éve és helyszíne, diploma esetén konzulens és opponens neve. 

 

Média Építészeti Díja

Ha regisztrálni szeretnéd a tervedet a díjra, akkor a publikációs anyagon felül egy rövid angol összefoglalót is küldj csatolva. A díjról bővebben itt olvashatsz. 

 

Küldés

Egyetlen fájlként e-mailben vagy óriásfájlfeltöltő segítségével az editors@epiteszforum.hu e-mail címre várjuk a publikácós anyagot. További kérdés esetén is állunk rendelkezésedre, keress minket nyugodtan!

a szerkesztőség

/A vezetőkép Takács Gyula diplomamunkájából van, amit ezen a linken el is olvashatsz./

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »