építészet : környezet : innováció

Infozug

A kiindulási makett alapán a rhinoban több szabad formát generáltam, amelyek közül választottam ki a számomra legérdekesebbet. Térben minden írányba hajlított, csőszerű formát kaptam.

A tervezési terület a Dózsa György út, az 1956-os emlékmű, illetve a Homokóra között található, hátulról pedig a Városliget fasorai határolják.

 

Kiindulás
 

 

Kezdésként polisztirolhabból különböző formákat faragtam, ezek közül választottam ki a kiindulási makettem. Az alapforma egy képlékeny anyag és egy gömb térbeli áthatásaiból, kapcsolataiból alakult ki, mintha a gömb többször áthatolt volna a kiindulási testen vagy súrolta volna azt. Több fázisfotót készítettem, amelyeket egy-egy szóval jellemeztem.

 

Infozug
Infozug
Infozug
 

 

A kiindulási makett alapán a rhinoban több szabad formát generáltam, amelyek közül választottam ki a számomra legérdekesebbet. Térben minden írányba hajlított, csőszerű formát kaptam. A formához választottam a funkciót, amely az Infozug elnevezésre hallgat. Turisztikai információs csomópontként képzeltem el. Méretetét, léptékét úgy határoztam meg hogy ne domináns, de mégis szembeötlő legyen ez a két irányból vizuálisan nyitott, „csőszerű” képződmény.

Kapcsolódó oldal:

A többi hallgató munkája

vélemény írásához jelentkezzen be »