építészet : környezet : innováció

INTEGRA® tetőtéri ablak – az intelligens választás

A legújabb rádiófrekvenciás technológiával felszerelt INTEGRA®  a világ első intelligens tetőtéri ablaka. A jövőben egyetlen távirányító elegendő ahhoz, hogy egy vagy több ablak, illetve árnyékoló a ház bármely pontjáról mozgatható legyen.

A legújabb rádiófrekvenciás technológiával felszerelt INTEGRA®  a világ első intelligens tetőtéri ablaka. A jövőben egyetlen távirányító elegendő ahhoz, hogy egy vagy több ablak, illetve árnyékoló a ház bármely pontjáról mozgatható legyen. Az INTEGRA® csatlakoztatható az io-homecontrol® épületirányítási rendszerhez, melybe a jövőben egyre több termék integrálható majd.

A VELUX célja a maximális kényelem biztosítása és az intelligens házkoncepció megvalósítása volt az elektromos ablakműködtetés forradalmasításával, amikor kifejlesztette az INTEGRA® típusú tetőtéri ablakot.

Programozható szellőztetés

A friss levegő biztosítása az INTEGRA®  segítségével bármikor, a ház bármely pontján „leheletkönnyűvé” válik. Ha napfényre és friss levegőre szeretnénk ébredni, akár ébresztőóraként is használhatjuk az INTEGRA® ablakot. Csak be kell programozni, hogy az ablak a megfelelő időpontban, a megadott szögben kinyíljon.

A távirányítóval a házban lévő bármely INTEGRA® tetőtéri ablak nyitási és zárási időpontja, valamint nyitási szöge, sőt az ablakokra szerelt elektromos belső árnyékolók és redőnyök felhúzási vagy leeresztési időpontja és annak mértéke beprogramozható.

Esőérzékelő
Minden INTEGRA® ablakot esőérzékelővel szereltek fel, amely az első esőcsepp megjelenésekor automatikusan zárja az ablakot, így védi a bútorokat és a padlót. A szárnyba épített szellőzőnyílás eközben nyitva marad, hogy esőtől, napsütéstől függetlenül mindig friss legyen a levegő a helyiségben.


Egyéni beállítások
A távirányító kezelése könnyen megtanulható. Az alapfunkciók mellett arra is használható, hogy a személyes igények szerint beállítsuk az egyes ablakok vagy ablakcsoportok nyitásának és zárásának, ill. árnyékolók fel- és lehúzásának menetét. A beállításokat tetszés szerint el is nevezhetjük, pl. „reggel” vagy „alvásidő”.

 


Távműködtetés

Az INTEGRA® távirányító segítségével a ház minden INTEGRA® ablaka vagy ablakcsoportja közvetlenül vezérelhető. A ház bármely részén állva vagy ülve ellenőrizhető az összes INTEGRA® tetőtéri ablak állapota is. Egy távirányítóval mintegy 200 elektromos termék vezérelhető egyenként, csoportban vagy teljesen egyszerre, épületen belül 30 m, épületen kívül 300 m távolságról.
A távirányítón megnézhetjük, hogy az ablakok, belső árnyékolók vagy redőnyök nyitva vagy csukva vannak-e, ellenőrizhetjük, hogy végrehajtódott-e közvetlen parancsunk. A gyors felismerés érdekében minden ablakot elnevezhetünk, például „Péter ablaka”.
 

Könnyű beépítés
A kompakt INTEGRA® csomag mindent tartalmaz, amire szükség van. A beépítés éppolyan egyszerű, mint egy kézi működtetésű ablak beépítése. Miután beépítették az ablakot, egyszerűen csatlakoztatni kell a hálózatra, és be kell állítani a távirányítót. A távirányító automatikusan felismeri az ablakokat, belső árnyékolókat, redőnyöket és a beépített világítást

Belső árnyékolók és redőnyök
A tetőtéri ablak tulajdonosok az elektromos VELUX belső árnyékolók és redőnyök óriási választékából válogathatnak. Miután megtalálták kedvencüket, az külön kábelezés nélkül az INTEGRA® tetőtéri ablakra csatlakoztatható. A távirányító a felszerelés pillanatában felismeri az új belső árnyékolókat és redőnyöket.
Hangulatunknak megfelelően szabályozhatjuk a természetes megvilágítást, anélkül, hogy felkelnénk a székből. A távirányítóval a ház bármely pontján egyetlen gombnyomással felhúzhatók vagy leengedhetők a belső árnyékolók és redőnyök.

Az INTEGRA típusról bővebb ismertetés olvasható honlapunk Terméktár Plusz oldalain.

VELUX Magyarország Kft.
1031 Budapest, Zsófia u. 1-3.
Tel.: (1)436-0601, Fax: (1)436-0605
E-mail: velux-h@velux.com
www.velux.hu

(x)

 

vélemény írásához jelentkezzen be »