építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Kimoderálás - igazmondó

zoknibáb: Véletlenül sem szeretnék visszaélni a házigazdák jóindulatával, de utolsó próbálkozásként még megteszem ezt a (szándékom szerint tisztázó) bejegyzést.
A labda elrugódott (ezt őszintén sajnálom).Ámbátor úgy érzem, én nem rúgtam túl nagyot. Azt én sajnálom a legjobban, hogy elszabadult a pokol (bár nem érzem katasztrofálisnak a kialakult hangvételt, de tagadhatatlan, hogy elfajult).A pontosság kedvéért összegyűjtöttem az összes, utóbb problémásnak ítéltetett hozzászólásaimat:

Véletlenül sem szeretnék visszaélni a házigazdák jóindulatával, de utolsó próbálkozásként még megteszem ezt a (szándékom szerint tisztázó) bejegyzést.
A labda elrugódott (ezt őszintén sajnálom).

Ámbátor úgy érzem, én nem rúgtam túl nagyot. Azt én sajnálom a legjobban, hogy elszabadult a pokol (bár nem érzem katasztrofálisnak a kialakult hangvételt, de tagadhatatlan, hogy elfajult).

A pontosság kedvéért összegyűjtöttem az összes, utóbb problémásnak ítéltetett hozzászólásaimat:


Újfent végigolvasva sem érzem, hogy kirívóan durva, vagy intelligens emberhez méltatlan lettem volna; mint ahogyan a moderálásról értesítő levélben állt:
"kimoderáltam az általad indított igazmondó építész blogot valamint néhány kommentedet is, és kérlek, hogy a jövőben lehetőleg olyan stílusban és módon nyilatkozz meg az epiteszforum.hu portálon, ami egy intelligens emberhez méltó. Mindezidáig senkit nem moderáltam ki, de úgy tűnik, hogy néhány felhasználó - köztük te is - nem méred fel megnyilatkozásaid súlyát és hatását a kommunikációra. Ha felméred, és szándékos az alpári stílus, akkor viszont kérem megértésedet abban, hogy ezt nem mindenkinek kötelező tolerálni."

Node megintcsak jelzem, a moderálónak joga volt a moderáláshoz, és a megítéléshez is; s nem a moderálás ellen lázadok; csupán nem értem.

Inkább úgy érzem, hogy az igazmondó kereste meg kedvenc webhelyemet valami kacifántos jogi megkereséssel.

A @-os szavakért, meg a lazább stilisztikáért újfent elnézést kérek!

Az anonimitásról:
Tagadhatatlan, hogy van némi izgalma úgy megnyilatkozni, hogy nem fedem fel a valós kilétemet, de ez nem cél, hanem inkább következmény, de leginkábbis eszköz volt. De semmiesetre sem médiahack, vagy kísérlet.
S azzal is tisztában vagyok, hogy a szövegek elemzése, illetve a szerver log-fájljainak kutatása alapján kiderülő ip-címek segítségével az oldal fenntartója számára kideríthető a valós személyem (ennek ismeretében írok ezen a néven). S az is igaz, hogy bizonyos szempontból kikerültem a regisztráció által támasztottakat, de működő e-mail címet adtam meg, mégha olyat is, ami alapján nem vagyok egyértelműen beazonosítható - mindezek alapján őszinte köszönet az oldal fenntartóinak, hogy eddig is megtűrtek (merthogy minden joguk meg lenne hozzá, hogy kipenderítsenek).

Az anonimitást amiatt választottam, mert rá akartam mutatni egy szintén anonimitásba burkolódzó, valószínűleg építész kollégánk tisztességtelen viselkedésére; amely tisztességtelenséget nem igazol, nem tesz semmissé az, hogy valós problémákra is rámutat. Ugyanis azt, hogy en bloc megvádoljon egy egész szakmát (lásd: "végzetes hiba (...) amit szinte minden építész elkövet"), én mélyen etikátlannak és tisztességtelennek tartom. Ez lett volna a lényeg és ez sikkadt el, sajnos

S az anonimitást választottam azért is, mert számítottam a pellengérre állított weblap tulajdonosának (útóbb gyaníthatóan bekövetkezett) retorziós kísérleteire.

Zárszóként:
Ezúton is megkövetem az építészfórumot, ha írásaimmal kellemetlenséget okoztam! A legkevésbé sem volt ilyen szándékom.
Békés ünnepeket kívánva, maradok tisztelettel!

vélemény írásához jelentkezzen be »