építészet : környezet : innováció

Kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás egyszerűen

Kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás az építőiparban, egyszerűbben, mint gondolná! Az idei évben találkozott már Ön is a következő problmákkal? Nem nyitható meg az e-napló, nem adható át az építési munkaterület, nem tud az építtetővel szerződni, építésfelügyeleti hatóság büntetése biztosítás hiánya miatt. Akkor Ön építész tervezőként, kivitelezőként nem rendelkezik kötelező felelősségbiztosítással!

A kötelező tervezői és kivitelezői felelősségbiztosítás hiánya esetén sem tervezni, sem kivitelezni nem lehet 300 m2 összes hasznos alapterületet meg nem haladó házat. A rémhírekkel ellentétben aggodalomra nincs ok, kötelező kivitelezői felelősségbiztosítás 50 ezer Forint alatt, tervezői felelősségbiztosítás 30 ezer Forintnál is olcsóbban köthető, úgy, hogy még az adminisztrációval sem kell bajlódnia és néhány perc alatt on-line kezében lehet a munka indításához szükséges igazolás. Az alábbiakban bemutatjuk hogyan.

2017-től, mind az építtetővel szerződéses kapcsolatban álló építész tervezőknek, szakági tervezőknek, mind az építőipari fővállalkozó kivitelezőknek kötelességük felelősségbiztosítási szerződést kötni. A biztosítás kötési kötelezettség a 300 m2 összes hasznos alapterületet meg nem haladó, egyszerű bejelentéssel érintett ingatlanok vonatkozásában merül fel.

A CSOK-al érintett ingatlanok egyszerű bejelentési eljárása leegyszerűsítette az építésügyi adminisztrációt, növelte viszont a felelősséget, mert kikerült a rendszerből egy kontroll elem. A növekvő felelősség indokolta, hogy az építész tervezők, szakági tervezők és a fővállalkozó kivitelezőknek is legyen kötelező a felelősségbiztosítás, védve ezzel az építtetőt.

Mivel már az építtetővel kötendő szerződésben nyilatkozni kell a kötelező felelősségbiztosítás meglétéről, nagyon lényeges, hogy az erről szóló igazolást gyorsan, akár online be lehessen szerezni, hogy ne akadályozza egy több napos ajánlatkérési majd kötvényesítési folyamat a munka megkezdését.

Szerencsére van megoldás! A www.kivitelezoifelelosseg.hu és www.tervezoifelelossegbiztositas.hu oldalak olyan egyedülálló megoldást kínálnak 50 millió Forint beruházási költségkeretig, melynek keretében néhány kattintással a tervezők 30 ezer Forint alatt, a fővállalkozó kivitelezők 50 ezer Forint alatt juthatnak hozzá az azonnali online igazoláshoz, akár mobiltelefonról is. Sőt, QR kód segítségével bármikor, bárkinek igazolható a Kormányrendeletnek megfelelő kötelező felelősségbiztosítási szerződés megléte.

Ezeket a megoldásokat használva, úgy tudunk eleget tenni a lakóépület építésének egyszerű bejelentéséről szóló 155/2016. (VI. 13.) Korm. rendelet által támasztott felelősségbiztosítás kötési kötelezettségnek, hogy nem kell

  • irathalmazzal bajlódni,
  • nyomtatványokat töltögetni,
  • kötvényre, ajánlatra várni,
  • drága biztosítási konstrukciókat fenntartani

hanem azonnal, online, kiemelkedően olcsón kezünkben a felelősségbiztosítási szerződés. A kedvező díjból az epiteszforum.hu olvasója további kedvezményt kap, ha a kalkuláció során tervezőként a CIGTERV2017, kivitelezőként a CIGKIV2017 kuponkódot megadja!

(x)