építészet : környezet : innováció

közhír [760]

szakmai illetve a szakmát érintő közéleti hírek

2009 az urbanisztika éve

A BME Urbanisztika Tanszéke fennállásának 80 éves évfordulójáról egész éves rendezvénysorozattal emlékeznek meg. A tanszék a 2009-es évben több programmal szeretné megszólítani a szakmát és az urbanisztika iránt érdeklődőket.

Támad a válság Völgyzugolyban

A Völgyzugolyba rejtezetteknek érdemes elgondolkodnunk azon, hogy fenntartható-e az a háromezerkétszázegynehány önkormányzat, ami lassan a továbbfejlődésünk gátjává és az uniós pénzek lehívásának akadályozójává válik.
Bardóczi Sándor
tudósítása a Káli-medencében...

Az ÉszT jelenti...

Részletek az ÉSzT ügyvezetője által összeállított jelentésekből, a március 10-ei és 12-ei ülésekről: központi dokumentumtár, Dísz tér, Egeraat és még sok más.

Építészi energia kontra globális válság

Az UIA Tanácsa februári ülésén megfogalmazta programját az idén október 5-re eső Építészeti Világnap alkalmából, melyben felhívja a tagszervezeteket az építészek válság elleni küzdelméről és energiájáról tanúságot tevő helyi építészeti és városépítészeti...

Készítsünk IVS-t!

Beszámoló a MUT Műhely és a gazdasági minisztérium közös konferenciájáról, amely az IVS-ek megváltozott tartalmi követelményeit, és a fejlesztések szervezeti hátterét boncolgatta.
Bardóczi Sándor
írása.