építészet : környezet : innováció

közhír [836]

szakmai illetve a szakmát érintő közéleti hírek

Botrány Orgoványban

Három nappal Jurcsik Károly halála előtt felhívták a feleséget, Jahoda Maja belsőépítészt Orgoványból, hogy Jurcsik szerzői hozzájárulását kérjék, mivel sátortetőt építenének az orgoványi kultúrházra...

Párizsi agglomerációs vita

Nicolas Sarkozy francia államfő fiókba tette Ile-de-France régió fejlesztési stratégiáját, mivel nem találta elég ambiciózusnak.Terjeszkedhet-e a végtelenségig a nagyvárosok agglomerációja? Marthi Zsuzsa írása.

Városreneszánsz? — Az urbanisztika és oktatása

Építészet és urbanisztika egyensúlya csakis úgy közelíthető, ha érzékeljük: bármit alkotunk, az soha nem önmagában létezik. Látható módon eleve egy tágabb környezet része – vagy éppen pusztító új eleme! –, képletesen pedig az egyetlen global citybe kerül bele,...

2009 az urbanisztika éve

A BME Urbanisztika Tanszéke fennállásának 80 éves évfordulójáról egész éves rendezvénysorozattal emlékeznek meg. A tanszék a 2009-es évben több programmal szeretné megszólítani a szakmát és az urbanisztika iránt érdeklődőket.

Támad a válság Völgyzugolyban

A Völgyzugolyba rejtezetteknek érdemes elgondolkodnunk azon, hogy fenntartható-e az a háromezerkétszázegynehány önkormányzat, ami lassan a továbbfejlődésünk gátjává és az uniós pénzek lehívásának akadályozójává válik.
Bardóczi Sándor
tudósítása a Káli-medencében...