építészet : környezet : innováció

közhír [906]

szakmai illetve a szakmát érintő közéleti hírek

A Nemzeti Építészeti Tanács (NÉT) és a NÉT fóruma

A Nemzeti Építészeti Tanács az építésügyért felelős miniszter szakmai tanácsadó testülete, amely 18 tagból áll, elnöke az országos főépítész. A NÉT munkáját a Nemzeti Fejlesztési és Gazdasági Minisztérium Építésügyi és Építészeti Főosztálya koordinálja.

A magyar építészetpolitika irányelvei

Építészeti minőség - Környezettudatosság - Fenntarthatóság
A magyar építészetpolitikának olyan hosszú távú gondolkodásra kell épülnie, ami ezeket a problémákat kezeli, közmegállapodás alapján jön létre, elemezve a gazdasági, kulturális-társadalmi és környezeti...

Az UIA rövid bemutatása

Az Építészek Nemzetközi Szövetségének nemzetközi köznyelvben egységesen használatos UIA rövidítés a francia elnevezésből (L’Union Internationale des Architectes) alkotott mozaikszó.

Fővárosi lakáspiac — enyhülő borúlátás

A beruházások mérete csökken, a leendő otthonok alapterülete folyamatosan nő, a kislakások építése egyre inkább visszaszorul. Az aktuális lakáskínálat volumene számottevően nem változott, a kerületi megoszlás továbbra is viszonylag állandó.
Az AL Holding Zrt. és a GKI...

Egyre több lakást építenek szakcégek

Építőipari kivitelezők építették a múlt évben a lakások 72 százalékát, az új lakások fele pedig értékesítési céllal épült - ismerteti egyebek mellett a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) "Magyarország, 2007" című jelentése, amely a napokban került a parlament...