építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Lehet regisztrálni a Média Építészeti Díja 2012-re!

2012-ben is megrendezzük a Média Építészeti Díját, publikálásra és nevezésre várjuk az építészek és építészhallgatók munkáit. Idén tovább folytatjuk a megújulást: a jól bevált szakmai előzsűri mellett a nyilvános zsűrizés és díjátadó helyszíne is megváltozik. Októberben az újjászülető Katona József Színházba várjuk majd a hazai építészet legnépszerűbb alkotásai iránt érdeklődő közönséget.

2012-ben is megrendezzük a Média Építészeti Díját. A publikálásra beküldött anyagok beérkezési határideje: 2012. július 31.

Azok pedig, akik már bemutatták az Építészfórumon a munkáikat, 2012. augusztus 12-ig regisztrálhatnak a Média Építészeti Díja honlapján.

A regisztrációt 2012. június 5-én indítjuk. Várjuk a munkákat az editors[kukac]epiteszforum.hu email címre.

A Média Építészeti díjára olyan tervekkel és épületekkel lehet regisztrálni, amelyek
2011. augusztus 12. és 2012. augusztus 12. között megjelentek az epiteszforum.hu internetes szakmai napilapban.

A díjnak csak két kategóriája van:
épületek és tervek,

ebben a két kategóriában két díjért lehet versenyezni: az egyiket a média képviselői adják, a másikat a közönség.

A 10-12 tagú médiazsűri elé kerülő legjobb 5-6 tervet és épületet egy öt tagú, nemzetközi szakmai előzsűri választja ki a regisztrált munkák közül. Az általuk legjobbnak tartott épületek és tervek tervezői 2012. október 25-én este hattól a Katona József Színházban személyesen bemutatják munkáikat a zsűrinek, akik ott a nyilvánosság előtt értékelnek, pontoznak és szóban is kifejtik véleményüket. A média zsűri nem építészekből áll, hangsúlyozottan „laikus” zsűri.

A közönségdíjas terv és épület kiválasztása két körös szavazással történik, az első körben a legjobb 10 épületet és tervet választják ki az epiteszforum.hu olvasói. Majd a második körben a finalista 10-ből az index.hu közönségszavazatai döntik el, hogy melyik épület, illetve az epiteszforum.hu látogatói – egy második szavazás során –, hogy melyik terv kap közönségdíjat.

Bővebben a díjról a Média Építészeti Díja honlapján olvashat itt >>>

"Ez a díj nem szakmai presztízsről és pénzről, hanem a kommunikációról szól, aminek egy ilyen szándékosan "játékosan-komoly" keretet adtunk. Ez a díj nem minősít, hanem tükröt tart elénk, tervezők elé, amelyben nem csak egymást látjuk, hanem azt is, hogy kicsi és zárt szakmai berkeinken túl mit gondolnak a munkánkról a kultúra többnyire nem reflektorfényben élő, de a háttérben igencsak meghatározó közvetítői. Szerkesztők, rovatvezetők és újságírók figyelme sok százezer másik ember figyelmét tereli és befolyásolja, s ha ezt a díjazást nem is nézik annyian, mint egy focimeccset, évről évre fontosabbá válik és egyre nagyobb érdeklődés kíséri." (Pásztor Erika Katalina, mb. főszerkesztő)

Az anyagbeküldés feltételeiről bővebben itt olvashat >>>

Regisztráció a Média Építészeti Díjára itt >>>

vélemény írásához jelentkezzen be »