építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Luxus, elegancia, fényűzés [14]

Feszített kékség

Helyi és újrahasznosított anyagokból épített luxusszállót Balin az indonéz WOHA. A díjnyertes üdülőkomplexum fontosnak tartja a társadalmi és környezeti felelősségvállalást, ám emellett villáiban minden kényelmet megad vendégeinek. Bán Dávid írása.

Vadregényes üdülő Kambodzsában

A burjánzó erdő mélyén megbúvó egyszerű, tradicionális falunak látszó luxusüdülőt tervezett a világhírű Angkorvat közelébe Reda Amalou, a francia székhelyű AW2 iroda társtulajdonosa és Arnaud Zannier belsőépítész. Bán Dávid írása. 

Luxussátor a szavannákon

A végtelen botswanai sivatag egy kopár oázisában áll a luxussátorok alkotta szálloda, a San Camp. Az olasz CRN Design Studio tervezte sátrak az 1940-es évek kolonialista hangulatát idézik, így érthető hogy a szafarira érkező vendégek nem a megszokott pompa miatt keresik fel ezt...

Luxus csatahajó Bécs belvárosában

Akár egy korabeli csatahajó, úgy emelkedik ki kajütablakaival, barna, fémes jellegű külsejével a klasszikus belváros szövetéből a bécsi Topazz butikhotel. A BWM Architekten tervezte zord külső azonban befogadó és meleg belsőt takar, ahol a vendég egyszerre léphet ki és...

Fenntartható luxus a korallzátonyon

Igen kényes helyre, egy dús vegetációjú trópusi korallszigetre épített visszafogott, a környezettel harmonizáló luxus üdülőfalut a szingapúri SCDA Architects. A számos fenntarthatósági és öko turisztikai minősítést elnyert üdülősziget vízen álló villáiban jól...

Acapulcói színkavalkád

Az intimitásra, az emberi léptékre, a visszafogottságra és a meglepetésre épít a mexikói Miguel Angel Aragonés tervezte luxusszálloda Acapulcóban. A makulátlan fehér színű épület nappal átadja magát környezete vibrálásának, ám éjszakai színjátékával maga lép az...

Belvárosi oázis Szingapúrban

Trópusi szigetet teremtett a nagyvárosi üzleti negyed közepébe a szingapúri WOHA építész iroda. A Parkroyal szállodalánc egyik legújabb egységének fákkal befuttatott homlokzata jól harmonizál az elé telepített városi parkkal, ami így a vízszintesből a függőlegesbe futhat...