építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Magyar Formatervezési Díj 2007

Kiss Zsombor Krisztián, Balás Benedek - Lánchíd 19. Design Hotel teljes vizuális arculata

Kiss Zsombor Krisztián, Balás Benedek - Lánchíd 19. Design Hotel teljes vizuális arculata

 

„A grafikus a helyhez (Duna) és a szálloda jellegéhez (Design Hotel) egyaránt igazodó vizuális arculatot alkotott, amelynek központi eleme a folyót jelképező vékony vonal. Erre a végtelenül elegáns motívumra komponálta a logót is, amelynek megtört betűsora topdesignként idézi meg a víz csillogásának pazar látványát.”Zsombor és Benedek egyetemista koruk óta ismerik egymást. A Magyar Képzőművészeti Egyetemen grafika szakon végeztek. Jóbarátok. Gyakran járnak együtt tekerni a hegyekbe. Azért is szeretnek együtt dolgozni, mert ketten máshogy közelítik meg az adott feladatot, és a két különböző felfogás segíti a komplexebb látásmódot. Egyszóval jól kiegészítik egymást.

Szerintük Budapest trend-diktáló város lehetne, de konstruktív hozzáállás, akarat, pénz…

Meglátásuk szerint a főváros mindig egy nemzetet képvisel, így nem mindegy, milyen kép alakul ki róla belföldön, vagy az ország határain kívül. Tükröznie kell az adott ország kulturális értékeit, gondolkodásmódját, nyitottnak kell lennie más kultúrák felé, magába kell szívnia a kor szellemét, hogy élő és friss maradhasson. Rendelkeznie kell jövőképpel, következetesen építeni, kommunikálni és ha szükséges, frissíteni kell.

Balás Benedek 2003-ban Magyar Formatervezési Díjat nyert a Nemzeti Lóverseny Kft. arculatának megtervezésével.


A „Lánchíd 19” a "Design Hotel" nemzetközi szállodalánc első magyarországi darabja. Építészet- belsőépítészet: RADIUS B+S KFT., Sugár Péter, ifj. Benczúr László

 

vélemény írásához jelentkezzen be »