építészet : környezet : innováció

magyarországi események [5]

magyarországi szakmai események

Miért érdekes nekünk egy palota Rómában?

Március 27-én ismét RÉKE-est a FUGA-ban, melynek témája a Római Magyar Akadémia. A palazzo Falconieri építészeti és művészettörténeti bemutatását Klaniczay Péter építész előadásában hallhatják az érdeklődők. 

Budapest, Budapest Te csodás!

Folytatódik a MÉSZ-Esték építészeti beszélgetéssorozata. A következő találkozáson főváros városképi védelmén lesz a hangsúly. A szervezők minden érdeklődőt várnak március 27-én 18:30-kor a MÉSZ Kós Károly termében tartandó eseményre. 

teamajor 20 - Major György kiállítása

Március 10-én nyílik Major Györy, Ybl-díjas építész kiállítása a Klauzál Ház aulájában, amely a 2015-ös 15/30 című kiállítás frissített, kiegészített változata. A tárlaton az építészetet alkotó tevékenységként megélő ember lehetséges útjait láthatja a...

Határtalan design

Március utolsó napján nyílik a cseh, dán, észt, finn, lengyel, lett, litván, magyar, norvég, szlovák és svéd dizájnerek munkáiból rendezett kiállítás. A 12. madeinhungary + 5. MeeD válogatásban 11 ország közel 100 tervezőjének munkái kapnak helyet. A régiós cseh,...

A lótartás építészeti vonatkozásai

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészmérnöki Kara és a Magyar Lovassport Szövetség ismét elindítja „A lótartás építészeti vonatkozásai” című tantárgyat a műegyetemi hallgatók és a téma iránt érdeklődők részére.