építészet : környezet : innováció

MÉD 2013 épületek [53]

az épületek kategóriába regisztrált projektek 2013-ben

Villa Balatonfüreden

Egyszerű, lebegő hatású nádtető, természetes anyagok, terepbe illeszkedő tömeg - a Fernezelyi-Basa Iroda (Basa Péter (1964–2009), Fernezelyi Gergely, Reisz Ádám) balatonfüredi villája mindezt teljesíti. Letisztult, elegáns és kortárs - bemutatjuk az elkészült épületet.

Aprócska nyaraló Balatonszéplakon

Méretét és megjelenését tekintve is alárendelődik a természeti környezetnek Mahler György Balatonszéplakra tervezett kis alapterületű nyaralója. Természetes anyagokból, precíz kivitelezéssel, szinte észrevétlenül bújik meg a ház a telek hatalmas fái alatt.

Baktalórántháza, új Egészségház

Csak egészség legyen. Hát mostmár van hozzá: megépült Baktalórántházán Kulcsár Attila DLA és Kulcsár Attiláné tervei szerint az új járóbeteg-ellátó központ. A gyógyszertárral, terhesgondozással, szűrővizsgálatok végzésére alkalmas röntgenlaborral is rendelkező...

Az UNIQA Biztosító irodaháza Budapesten

Ha Európa legnagyobb médiahomlokzatára vagyunk kíváncsiak, nem kell messzire mennünk: a Róbert Károly körúton átadott Uniqa irodaházon bármelyik este megcsodálhatjuk. Ferdinánd Árpád és Ferdinánd Csaba legfrissebb épületét Entz Sarolta mutatja be.