építészet : környezet : innováció

Média Építészeti Díja 2009 — az Esemény

kezdés: 2009. november 19. CET 17:00vége: 2009. november 19. CET 22:00
Ötödik alkalommal adjuk át a Média Építészeti Díját. Nyilvános zsűrizés és őszinte kritika a média képviselőitől! Időpont: 2009. november 19., csütörtök; helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza; a belépés ingyenes!

 

Az első Média Építészeti Díját 2005-ben osztották ki. Az országban egyedülálló módon nem szakmai zsűri dönt az egyes megépült projektek és építészeti tervek sorrendjéről, hanem újságírók.

A zsűrizést idén is egy szakmai szavazás előzte meg, az utóbbi egy évben publikált tervekre és épületekre lehetett szavazni. Mindkét kategóriában az első hét-hét helyezett jutott tovább. A közönségszavazás a hét legjobb tervről már folyik, november 18-án pedig az index.hu olvasói adhatják le voksukat az általuk legjobbnak ítélt épületre.

„Ez a díj nem szakmai presztízsről és pénzről, hanem a kommunikációról szól, aminek egy ilyen szándékosan “játékosan-komoly” keretet adtunk. Ez a díj nem minősít, hanem tükröt tart elénk, tervezők elé, amelyben nem csak egymást látjuk, hanem azt is, hogy kicsi és zárt szakmai berkeinken túl mit gondolnak a munkánkról a kultúra többnyire nem reflektorfényben élő, de a háttérben igencsak meghatározó közvetítői. Szerkesztők, rovatvezetők és újságírók figyelme sok százezer másik ember figyelmét tereli és befolyásolja, s ha ezt a díjazást nem is nézik annyian, mint egy focimeccset, évről évre fontosabbá válik és egyre nagyobb érdeklődés kíséri.” (Pásztor Erika Katalina, epiteszforum.hu)

Az est díszvendége Mőcsényi Mihály tájépítész, egyetemi tanár, az önálló Tájépítészeti Kar létrehozója lesz, aki nemrég töltötte be 90. életévét.

A Média Építészeti Díja 2009 nyilvános zsűrizésére szeretettel várnak mindenkit a szervezők november 19-én este 6 órától a Trafóba.

időpont: 2009. november 19., csütörtök 18.00–23.00
helyszín: Trafó Kortárs Művészetek Háza, 1094 Budapest, IX., Liliom utca 41.
a belépés ingyenes!

A rendezvényen való részvételért 1 kreditpont kapható a Magyar Építész Kamarától, amelyhez az igazolást a helyszínen tölthetik ki. 

Program


18:00 – 18:10 – Megnyitó
18:10 – 18:25 – Mőcsényi Mihály tájépítészt, egyetemi tanárt, az önálló Tájépítészeti Kar létrehozóját köszöntjük 90. születésnapja alkalmából
18:25 – 18:30 – Roland Caumont, az EdiCAD ügyvezető igazgatója beszédet mond
18:30 – 21:45 – A pályázók pályaműveinek bemutatása, nyilvános zsűrizés
21:45 – 22:00 – Eredményhirdetés, díjátadás
22:00 – 23:00 – Kötetlen beszélgetés a büfében

a zsűri tagjai a médiumok sorrendjében

Széky János (Élet és Irodalom), Eörsi Sarolta (Éva Magazin), Rózsa Péter, a zsűri elnöke, (Extra – Kultúrháttér, mtv),  Devich Márton és Sümegi Noémi (Heti Válasz), Csontos János (Kő kövön, HírTV), Földes András (index.hu), Zelki János (litera.hu), Vörös Attila (Metropol), Tüske Ferenc (radiocafé 98.6), Szalai Anna (Népszabadság)

szakmai bírálók
Martinkó József, főszerkesztő, Octogon Online
Wesselényi-Garay Andor, főiskolai docens, Debreceni Egyetem

az est házigazdái
Pásztor Erika Katalina, lapigazgató (epiteszforum.hu)
Vargha Mihály, főszerkesztő (epiteszforum.hu)

Mindkét kategóriában a közönség és zsűridíjas tervezők is egy-egy komplett tervezői szoftvercsomagot kapnak az EdiCAD jóvoltából.

A rendezvény fő támogatója az: 

 

 

 

További támogatók:

 


Médiapartnerek:

 

 

 

vélemény írásához jelentkezzen be »