építészet : környezet : innováció

Milyen építész az ilyen ?

cs.szekely: Tavaly családi házat vettünk, közvetlenül a kivitelezőtől.Néhány hónap elteltével valamennyi ablakon vastagon ( 2-5 mm) jelent meg a penész. A fürdőszoba viszont egyenesen tragikus. a tervek szerint kivitelezett házban, a fürdőkád a 90 / 150 méretű ablak alá került. Úgy gondolom, hogy a kádban a fürdés-zuhanyozás a rendeltetésszerű használatot jelenti. Az ablak már rohadni kezdett.

Tavaly családi házat vettünk, közvetlenül a kivitelezőtől.

Néhány hónap elteltével valamennyi ablakon vastagon ( 2-5 mm) jelent meg a penész. A fürdőszoba viszont egyenesen tragikus. a tervek szerint kivitelezett házban, a fürdőkád a 90 / 150 méretű ablak alá került. Úgy gondolom, hogy a kádban a fürdés-zuhanyozás a rendeltetésszerű használatot jelenti. Az ablak már rohadni kezdett.

Két alkalommal írtam az engedélyezési tervet készítő építésznek. Miután helyi lakos (igaz hogy személyesen nem ismerem), egyik levélben sem sértettem meg, csak konzultációra hívtam. Még csak válaszra sem méltatott ( tértivevényes leveleket küldtem).

A kivitelező az építés során (ahogy elmondta) megkérdőjelezte az ablak méretét, hogy ekkora ablak a fürdőkád fölött közvetlenül nem lesz jó - mire az építész azt válaszolta, " " hogy nézne ki egy kisebb ablak az utcai homlokzaton ?" 

Hogy a bepárásodásnak mi lehet az oka, én nem tudom (csak vásárló vagyok). Hogy a 250 cm-es belméret, vagy az Ytong falazat külső hőszigetelőrendszerrel való borítása, vagy valami más, nem tudom. 

- Úgy látszik, ő az utcának tervez, és nem embernek, családnak !

Az alapvető viselkedési moráljával is baj lehet - szerintem !

Érdekelne az Önök véleménye, úgy a fürdőszobai ablak elhelyezését, mint a válaszadás előli bújkálást illetően.

Ha van az ügyre érdeklődés, természetesen nyilvánosságra hozom az építész nevét, mivel az Építész Kamarához szándékozom fordulni.

U.i.: a kivitelező korrektségének köszönhetően, (pedig szigorúan a tervek szerint dolgozott) saját költségére vásárolt egy mobil páraelszívót, illetve kicserélte műanyagra a fürdőszobai ablakot. 

Lányom szobájában az ágy melletti falak is bepenészedtek, ennek rendbetétele is folyamatban van, de az építész-tervező lapít ! 

 

32 vélemény | vélemény írásához jelentkezzen be »