építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Nyáron is lendületben maradt a XIII. kerület

Nyáron sem szünetelt a XIII. kerületben az intézmény-felújítási program, amelyre az elmúlt két évben összesen több mint 3,5 milliárd forintot fordított az önkormányzat. A legtöbb újjáépítés óvodákban, kórházakban és parkokban történt, de a legnagyobb összeget a Láng Művelődési Központ rekonstrukciójára fordítottak. 

Jól halad a Rozsnyay utcában a Láng Művelődési Központ rekonstrukciója, amelyre 1,3 milliárd forintot költ az önkormányzat. Modernizálják az intézményt, ugyanakkor megőrzik a hetvenes évek építészetének jellemzőit. A terveknek megfelelően készül a Prevenciós Központ (Tüzér utca) épülethomlokzatának felújítása, hőszigetelése. Bővült a Szegedi úti Szakrendelő egynapos műtője, ahol gyógytorna-öltözőket is kialakítottak.

Hamarosan átadják a Tüzér utcai Gyermekkert Tagóvodát (Örökös Zöld Óvoda), amelyet megközelítőleg hatszáz millió forintból korszerűsített a kerület, az óvodában több lett a férőhely, és megújult az udvar is. Zaljik a 133 férőhelyes Napsugár Tagóvoda udvarának felújítása a Thurzó utcában, amelyre 120 millió forintot költ az önkormányzat. Árnyékolták a Varázskarika Tagóvoda (Karikás Frigyes utca) emeleti ablakait, valamint a Pitypang Tagóvodát az Üteg utcában. Megkezdődött a Mese Tagóvoda (Esküvő köz) teljes korszerűsítésének előkészülete; a felújításra 560 millió forintot biztosít az önkormányzat.

A közművelődési intézmények közül az Angyalföldi Gyermekházban (Dagály utca) felújították a magastetőt, de belső felújításokat is végeztek. A Tátra utcai Újlipótvárosi Klub-Galéria átalakítása 18 millió forintból valósul meg.
A Wein János parkban, a Victor Hugo utca mentén pihenőtér létesült, illetve a Dráva utcai parkban megkezdődtek az interaktív szökőkút kivitelezési munkái. A Kartács utcai 23 lakásos passzív technológiájú épület kivitelezése már a negyedik emeletnél tart. Az ökotudatosan fejlesztett „Dagály sétány” pedig elismerést váltott ki a környék lakói és a FINA Világbajnokság látogatóiból.

forrás: sajtóközlemény

 

vélemény írásához jelentkezzen be »