Alfredo Brillembourg Budapesten

A Hello Wood által szervezett Városi Recycling Workshop és Konferencia díszvendége Alfredo Brillembourg építész, aki Magyarországon először tart előadást munkásságáról. Alfredo a kortárs építészet egyik legkiemelkedőbb alakja, az Urban-Think Tank alapító tagja, építészi, oktatói és kutatási tevékenysége is jelentős.

Az Urban-Think Tank több tudományterületen működő design iroda, amely a társadalmi fejlődésre és informális építészetre koncentráló projektekkel foglalkozik és az oktatási, kiállítástervezési, filmes és könyvkiadási tevékenységén keresztül kutatja, tervezi, terjeszti az egész világon a városok fejlesztésének stratégiáit. Projektjeiket mindig egy erős elméleti kutatási háttérre alapozzák, a New york-i, venezuelai és dél-afrikai irodáikban fáradhatatlanul dolgoznak az építészeti diskurzusok új irányainak életre hívásán. Egyik legizgalmasabb projektjük a caracasi Torre David toronyház illegális házfoglalóiról készített dokumentumfilm és könyv, de megemlíthetjük a dél-afrikai Empower Shack projektet is, amely során egy átfogó és fenntartható szegregátum telep fejlesztésén dolgoznak. Az ETH Zürich Építészet és Urbanisztika tanszékének vezetőiként hangsúlyt fektetnek a szakma új generációjának oktatására, akik majd a XXI. század városainak képét fogják formálni.

Alfredo az Óbudai Zichy kastélyban rendezett Városi Recycling Konferencia és Workshopon tartott előadásában a városi infrastruktúrák kreatív vizsgálatára fókuszál.

A program ingyenes! Az előadás angol nyelvű.

A program után a szervezők mindenki szeretettel várnak egy igazi, tavaszi fröccsözésre a szomszédos KOBUCI kertbe.

időpont: április 28., 17 óra
helyszín: Óbuda Fő tér 1.