Kanapé kilátással: a formatervezés új dimenziói

A bármagasságú ülőbútorok előretörésének lehetünk tanúi. Közülük is kiemelkedik a dán +Halle újdonsága, a kárpitozott Nest lounge szett – melyet normál magasság mellett bármagasságú lábszerkezettel is gyártanak.

A kollekció tervezője a svéd Form Us With Love formáció, a demokratikus design világszerte elismert képviselője. A csapatra jellemző módon ezúttal is különös gondossággal alkották meg az úttörő ülőbútort. Megvizsgálták a közösségi terekben zajló tevékenységek típusait és gyakoriságát, valamint a kárpitozott kanapé és a bárszék használati értéke közti különbséget. Végül egyesítették a két típust ahelyett, hogy egymás mellé sorolták volna. A döntésben a teniszpályák emelt bírói széke és a városi terepjárók magasított ülésének népszerűsége is befolyásolta őket. Az így létrejött Nest fotel és kanapé magasabb szintre emeli a hagyományos lounge funkciót. A közösségi terekkel kapcsolatos új igényekre felel: segíti az egyterű iroda zónákra osztását, miközben támogatja az informális kommunikációt. 

Gyártó: + Halle
Forgalmazza az Europa Design.
A Nest kipróbálható a Design+ kiállításon 2016. május 6-8. között, a MAXCity-ben, az Europa Design standján (218. üzlet).

(x)