építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Ötletfarm — belsőépítészeti pályázat

határidő: 2010. december 2. CET 00:59
A Republic Group Magyarország vezető márkastratégiai és marketingstratégiai tanácsadó- és reklámügynökségi csoportja egy olyan belsőépítészeti megoldást, központi gondolatot keres, ami átformálja életterüket. Ingyenes regisztráció, kérdések elküldésének határideje: 2010. november 22. december 1. Pályázatok postára adásának határideje: 2010. december 1. 8. A nagy érdeklődésre való tekintettel változtak a határidők!!!!

Pályázat kiírója: 
Republic Group

A Republic Group Magyarország vezető, díjakkal többszörösen elismert márkastratégiai és marketingstratégiai tanácsadó- és reklámügynökségi csoportja. Több, mint 10 éve dolgozunk azon, hogy ügyfeleinknek a legjobb és leghatékonyabb megoldásokat nyújtsuk folyamatosan meg­újulva és a piac előtt járva.

Pályázat címe, célja: 
Cím: Ötletfarm
Cél: Több, mint egy évtizede élünk és dolgozunk itt. Milliónyi ötlet született és repült ki innen, miközben mi is, és a világ is folyamatosan alakult, változott. Most itt az idő, hogy megújuljunk, hogy az új, inspiráló környe­zet új ötletekkel és energiával töltse fel a teret.

Mit keresünk? A nagy ötletet! Egy olyan belsőépítészeti megoldást, központi gondolatot, ami átformálja az életterünket. Épít a tapasztalati háttérre, reflektál a világ változásaira, összhangban van velünk és az ügynökség céljaival. Egy olyan teret ahol mi is, és az ötletek is jól érzik magukat!

Pályázat jellege: 
A pályázat ötletpályázat, amin bárki részt vehet, a részvétel ingyenes. Lebonyolítás szempontjából az elbírálás első szakasza titkos, melynek során a legjobbnak ítélt 10 pályamű kiválasztásra kerül. Az elbírálás második szakaszában a legjobbnak ítélt pályaművek szerzői személyes prezentációk segítségével mutatják be részletesebben a benyújtott pályaművüket, illetve válaszolnak kiíró kérdéseire, a nyertes pályamű kiválasztása ezután történik.

Díjazás: 
A legjobbnak ítélt pályamű szerzője 1.000.000.- Ft díjazásban részesül, és az átalakítás terveinek elkészítésére garantált megbízást kap. Amennyi­ben pályázó nem rendelkezik a tervezéshez megfelelő jogosultsággal, abban az esetben csak a díjazásra jogosult.

Zsűri: 

A pályázatot elbíráló zsűri tagjai:
Jakab Zsolt - Republic, head of creative team,
Osvárt Judit - Home magazin, főszerkesztő,
Martinkó József - design kritikus,
Fugerth András - a Forma és a Möbelkunst tulajdonosa,
F. Kovács Attila - építész, besőépítész, látványtervező

A NAGY ÉRDEKLŐDÉSRE VALÓ TEKINTETTEL VÁLTOZTAK EGYES HATÁRIDŐK!!!

Határidők: 
2010. október 11. / a pályázat kihirdetése
2010. november 22. / kérdések elküldésének határideje, a felmerülő kérdéseket az otletfarm/kukac/hellorepublic.com címre várjuk
2010. november 22. DECEMBER 1./ az ingyenes regisztráció határideje, regisztrálni
az otletfarm/kukac/hellorepublic.com emailcímen lehet
2010. december 1.  DECEMBER 8. (szerda) 24h / a pályázatok postára adásának határideje
2010. december 13-15. december 15-16. / a személyes prezentációk ideje
2010. december 20. / eredményhirdetés

A megvalósulás ütemterve:
2011. január 31. / a tervek továbbdolgozásának határideje
2011. március 1. / a kivitelezés megkezdése
2011. június 1. / a kivitelezés befejezése, átadás

A pályázatra történő regisztráció: 
A pályázaton való részvételhez regisztrálni 2010. november 22.-ig az otletfarm/kukac/hellorepublic.com címre történő email küldésével lehet. A regisztráció kötelező és ingyenes.

A pályázatok benyújtása:
A benyújtás kizárólag postai úton történik a pályázatok határidőig történő postára adásával.

Formai követelmények:
A benyújtott pályázatnak tartalmaznia kell a pályaművet maximum 3 db, kötelezően A1-es méretű, kasírozott tabló formájában nyomtatva, illetve CD-n digitális formában nyomtatható minőségben. Ezeken a munkaré­szeken a pályázó kilétére utaló feliratokat, egyéb azonosításra alkalmas jeleket elhelyezni nem szabad. Pályázó személyes adatait a mellékletek között található adatlap kitöltésével, annak lezárt borítékba történő behelyezésével a pályaműhöz mellékelve adja meg.

A tabló(ko)n kötelezően megjelenítendő munkarészek:

  • a tervezett állapot alaprajza (léptékhelyes rajz, kifejező grafikával)
  • 3D-s látványtervek, melyek a belső tér jellemző nézeteit mutatják olyan módon, ami a pályamű megértését segíti, a koncepciót kifejezően mutatja

A tabló(ko)n megjelenő egyéb lehetséges munkarészek:

  •  koncepció megértését segítő metszetek, belső falnézetek
  •  skiccek, hangulatok

Grafikai megkötés: a pályaműveket kötelezően digitális technikával kérjük kidolgozni.

Elképzelések:
Ötletfarm 
Egy hely, ahol a friss gondolatok születnek. Ahol semmi nem árnyékolja le a kreativitást és szárnyalhatnak az ötletek. Ahol elfér a lábunk, és elférnek a gondolataink. Ahol a kellemes közösségi terek segítenek a friss ötleteket megtermelni. Ahol mindenek megvan a helye: a munkának, az ötletelésnek, az együtt­létnek és a relaxálásnak is. Egy inspiráló farm a város közepén: természetes anyagok és környezetba­rát működés.

Milyen legyen?
Természetes: fizikailag és szó szerint véve is. Legyen egy olyan környezet, ami vidéki természetességet visz a városba, felhasználva azokat az újító ötleteket és anyagokat, amikkel egy iroda valóban eco-friendly lehet. Mai és modern, de a szó szerethető értelmében nézve Természetes, inspiráló, tágas Otthonos, befogadó, kényelmes Szerethető, emberi Barátságos, befogadó, bővíthető Belvárosi sziget Egyéni igényeket is figyelembe vevő

Milyen ne legyen?
Túlzottan modern és letisztult, rideg, öncélú design, uniformizált

Letölthető mellékletek
M1 / funkcionális igények és műszaki körülmények részletes bemutatása (pdf)
M2 / alaprajz különböző formátumokban (pdf, dwg)
M3 / helyszínt bemutató fotódokumentáció
M4 / pályázathoz csatolandó űrlap

A pályázat mellékletei a következő címekről tölthetők le:
csaladihaztervezes.hu/blog/otletfarm
hellorepublic.com/otletfarm


 

vélemény írásához jelentkezzen be »