építészet : környezet : innováció
Bán Ferenc rajza

Patinás házakban exkluzív irodák és szállodák: Colliers Sélect Program

A program meghatározása szerint az A+ kategóriás irodaépület központi elhelyezkedésű, történelmi jelentőséggel bíró, részleteiben kidolgozott, minőségi épület, mint például amilyen a Deák Palota lett.

A program meghatározása szerint az A+ kategóriás irodaépület központi elhelyezkedésű, történelmi jelentőséggel bíró, részleteiben kidolgozott, minőségi épület, mint például amilyen a Deák Palota lett.

A Colliers Sélect Program magában foglal néhány figyelemreméltó történelmi örökségnek számító épületet, köztük a Párisi Nagy Áruházat (melyet az ORCO újít fel), a Palazzo Dorottyát (amely az RDM felújítása alatt áll) és a Sofia Palotát, amely Budapest Püspökének korábbi rezidenciája és a bejelentés estjének helyszíne volt. „A budapesti piac egyre változik és a legfontosabb észlelhető változás ott érezhető, hogy a város egyre inkább képes elérni a 20 €/m2-t meghaladó bérleti díjakat. Ezek a felújított A+ kategóriájú épületek rendelkeznek az összes modern kényelmi szolgáltatással. Bár fontos szempont a profit, számos fejlesztő szívesen dolgozik ezeken a projekteken. Nagy büszkeséget jelent számukra a kivitelezés és az építészet szépsége” – mondta a Colliers International Iroda bérbeadási és Hotel Divízió igazgatója, Hamish Williams.

 

Szófia Palota (forrás: Colliers International)

 

2008. szeptember 25-én a Colliers International budapesti irodája rendezvény keretében jelentette be a kizárólag „A+” osztályú irodaépületekre összpontosító program, a Colliers Sélect Program indulását. Egy neves bank már előbérleti szerződést is kötött a Palazzo Dorottyában, amely az első ilyen tranzakció a Colliers Sélect Program épületeire. Williams hozzátette: „A biztonság, a magánszféra, a presztízs és a pozíció rendkívül fontosak a Colliers Sélect Program ügyfelei számára.” A Colliers Sélect Program 2009-ben terjeszkedni kíván a hotelek piacán is.

A Colliers Sélect Program megjelenésekor előadást tartott Tiba János (Tiba Építész Stúdió), aki olyan történelmi emlékek felújításában szerzett tapasztalatot, mint az Andrássy Palota, a Deák Palota és a Párisi Nagy Áruház, valamint a rendezvényen felszólalt Rácz Jolán, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal (KÖH) munkatársa. Mindketten hangsúlyozták az együttműködés jelentőségét a lehető legjobb eredmény elérése érdekében. Williams az alábbi megállapítással zárta a bevezetést: „A befektetők adják a forrást, az építészek az elképzelést, a fejlesztők biztosítják a szakértelmet, az Örökségvédelmi Hivatal engedélyt ad, a bróker pedig biztosítja a befektetés megtérülését. Ezek az épületek igazi együttműködést igényelnek olyan emberek között, akik néha különbözőképpen gondolkodnak. Én alig várom már, hogy pár év múlva láthassam a Klotild Palotát, a Tőzsde Palotát és a Dreschler Palotát (a régi Balett Intézet). Felmérhetetlen értéket jelent visszaadni a magyaroknak kulturális örökségük egy részét.”

(forrás: Colliers International)

vélemény írásához jelentkezzen be »