Pályázatok/Nemzetközi

2018. évi Nemzetközi Réz és Otthonunk Verseny

2018.09.03. 15:05

A Réz és Otthonunk versenyt 2006 óta kétévente rendezik, hogy a világ minden tájáról érkező fiatal tervezőket, építészeket, mérnököket és diákokat a réz használatára és megismerésére bíztassák. Október 31-ig lehet tervezői munkákkal jelentkezni.

A réz a modern világ elengedhetetlen anyaga, mely kreatív tervezéssel javíthatja az életünket és segítheti mindennapjainkat. Ez a verseny kiemeli ennek a lenyűgöző, sokoldalú anyagnak a szépségét és sokoldalúságát, amely esztétikai és műszaki értéket ad a legmerészebb projekteknek is. Idén hangsúlyos szerepet kap a réz hozzájárulása a fenntartható jövőhöz.

A Réz és Otthonunk verseny olyan tárgyak tervezésére ösztönzi a kreatív alkotókat, amelyek kombinálják a funkciót és az esztétikumot, kiemelik és felhasználják a réz tulajdonságait: az elektromos és a hővezető képességet, a keménységet, a szilárdságot, a hajlékonyságot, valamint az újrahasznosíthatóságot és ez anyag időtlen szépségét. Ezen túlmenően a más fémekkel való ötvözhetősége megnyitja az utat a sárgaréz, a bronz, a kupronikkel és sok más ötvözet színes világába.

A Réz és Otthonunk versenyre történő nevezésnél a réznek vagy rézötvözetnek kell központi szerepet kapnia, hasznosítva a vörös fém tulajdonságait a kívánt hatás eléréséhez.

A tervezett tárgyaknak háztartási vagy irodai használatra alkalmasnak kell lenniük, vagy legyenek üzletekben, iskolákban, kórházakban vagy középületekben használhatók.

A részletes pályázati kiírás itt olvasható.

Leadási határidő: 2018. október 31.