Közélet, hírek

3 Red Dot Design Award díjas a coandco.cc csapata

2014.04.09. 08:28

Újabb Piros pont a CO&CO Designcommunication csapatnak, idén triplázott a tervező szakma Oscar díjából a coandco.cc csapata!

2011 és 2012 után idén, 2014-ben is elnyerte a világ legnagyobb designdíját a Co&Co Designcommunication csapata. CocoDice nevű logikai gyerekjáték, gyerekeknek is szánt DSI Inhalo sóinhaláló termék után gyerekek számára használandó Nosiboo orrszívó porszívóval nyert a csapat. Bár az összes díjazott termék gyerekekhez köthető, nem szándékos a tervezési célterület, az élet hozta így a tervezőknek.

Először egy logikai készségfejlesztővel nyerte el a csapat a megtisztelő díjat, újraértelmezték a dobókockát, és ebből kifolyólag egy logikai játékcsaládot fejlesztett. Rákövetkező évben egy hagyományos terápia eszközét dolgozták át okos, friss formában a prevenció, megelőzés végett, így gyerekek és felnőttek egyaránt használhatják a tüdejük tisztítására a DSI Inhalo sóinhalátort, a mini mobilsóbányát, ami a nagyvárosi szmogos környezetben naponta ajánlott.

Idén pedig a Nosiboo orrszívó porszívóval szerezte meg a Co&Co a nemzetközi díjat. A termék fejlesztői, a két pécsi apuka, Streitmann Walter és Mátrabérci Zsolt nem elégedtek meg a gyerekeknek készült orrszívó termékek nyújtotta félmegoldásokkal, megálmodták hát a Nosiboot, és kérték fel a Co&Co Designcommunication-t, hogy a termékhez illő barátságos, a gyerekeknek szerethető formában öntse az elképzelésüket, így a végeredmény játékos és ugyanakkor ergonomikus termék lett. Munkájukat a hálás gyerekek és szülők után most a nemzetközi design szakma is elismerte, nem véletlenül jutalmazták Red Dot díjjal a terméket, melyet orvosi eszköz kategóriában nyert.

Magyarországon ezzel egyedülálló teljesítményt vitt véghez így a Co&Co Designcommunication, itthon csak ők rendelkeznek 3 Red Dot Design Award díjjal termék kategóriában a több mint 10 Magyar Formatervezési Díj és további nemzetközi díj mellett, és ez a teljesítmény még világszinten is kiemelkedőnek számít a designműhelyek sorában. Egyik ilyen friss díjuk például a januárban elnyert nemzetközi Zepter Artzept pályázatának második helyezése és különdíja.

1. Red Dot

2. Red Dot

3. Red Dot