Épülettervek/Középület

320° Művészeti, Oktatási és Technikai Központ tervpályázat - A 64.-ik

2010.11.18. 13:56

A 64. sz. pályázatot a Bíráló Bizottság az értékelésből a csomag felbontása nélkül kizárta, mivel az nem postai úton és nem határidőben lett benyújtva. (részlet a tervpályázat zárójelentéséből) 

Műleírás (részlet)

Kenyérgyár színház- és eseménytér:
A többféleképpen elrendezhető színház-tér a volt kenyérgyári üzemcsarnok alaprajzi méreteivel, zárt épület-dobozba – black box – kerül. Színpad és nézőtér helyzete az álpadlóban működő ollós mechanikával alakítható ki.

Kenyérgyár kiállítótér:
A süllyesztett vasbeton szerkezetre áll rá a könnyű gipszbeton építmény, a felső világítású – white cube – kiállítótér. A szövetszerkezet átnyúlik a megőrzött téglafalas épület egyik oldalhajójára is – ez a kisebb galéria-terek és az étterem helye.

Liszttorony:
A volt liszt-toronyban szintén dermesztett beton szerkezetű, önálló lépcső-mű épül. A torony legfelső két szintjén: kávézó-kilátó.

A második ütem fejépülete:
A vasbeton süllyesztett parkoló-alapzatból nő ki a kenyérgyár bejárati homlokzatával fogadó-teret határoló, hosszú, kis mélységű, négyszintes épület-tömeg. A kb. 2500 négyzetméteres színpadon áll a második ütem szövetbeton váza, a kecses szerkezet – szoborszerű helyzetben. Ez egyúttal az új művészeti-kultúrális-oktatási-technológiai központ – a színház- és kiállítótér után – harmadik sokféleképpen alakítható és használható nagy-tere, árnyékos lugas.

 

 

vezető tervezők: Janesch Péter, Halász Bálint, Kund Iván Patrik, Potzner Ádám
gépész szakági tervező: Oltvai András


Levelezés a pályázat jogi referensével (részlet)

2010. október 7. 10:06 - részlet az általunk írt levélből:

A Siófoki Önkormányzat által kiírt, 320° Művészeti, kulturális, oktatási és technikai központ tervpályázata című tervpályázattal kapcsolatban a következő kéréssel fordulok Önhöz, mint a pályázat jogi referenséhez: kérni szeretném a tervpályázatból kizárt pályamű kizárásának indoklását, jegyzőkönyvét, mivel valószínűsítjük, hogy az a miénk.

2010. október 8. 14:37 - részlet a pályázat jogi referense válaszából:

(…) Kiíró a tervpályázati zárójelentést minden pályázónak postai úton megküldte. A zárójelentés az alábbiakat rögzíti:

"A 64. sz. pályázatot a Bíráló Bizottság az értékelésből a csomag felbontása nélkül kizárta, mivel az nem postai úton és nem határidőben lett benyújtva."

"A beadási határidőig, 2010. június 18. 24.00 óráig 79-en vásárolták meg a kiírást és 64-en adtak be pályázatot. 1 pályázó személyesen adta le tervét Siófok Város Önkormányzatánál, ezzel megsértve az előírást. Ezt a pályamunkát a Bíráló Bizottság nem bontotta föl és a bírálatból kizárta."

Előzőek tartalmazzák a kizárás indokát (nem postai úton, hanem személyesen és nem határidőben lett benyújtva), melyet Ön is megkapott, ezáltal további jegyzőkönyvet nem tudok megküldeni az Ön számára.

2010. október 8. 20:27

A postai úton megküldött zárójelentésben valóban szerepel az Ön által idézett rész. Ám pályázatunkat nem személyesen, hanem futárszolgálat (DHL) útján nyújtottuk be. A pályázatot ugyanaz a futár vette fel (feladási határidő előtt), és adta le a Siófoki Önkormányzat portáján.

Ezért az említett "nem postai úton" való "személyes" leadás, valamint a "nem határidő előtti benyújtás" sem helytálló megállapítás.

2010. október 10. 19:55

A DHL futárszolgálat általi megküldés sajnálatosan nem minősül AJÁNLOTT POSTAI küldeménynek, mivel nem maradt Önnél feladóvevény, melynek ragszáma alapján azonosítani lehetne a pályázatot.

Továbbá a határidőben történő benyújtást nem nekünk, hanem Önnek kell bizonyítania! Postai feladás hiányában azonban ez nem lehetséges, mivel a tervpályázati dokumentáció szerint "a postára adás időpontjának a postai bélyegző keltét kell tekinteni". Az Ön által megküldött pályamű csomagolásán semmilyen információ nem szerepel a benyújtás időpontjára és módjára vonatkozóan.