Technológia

A Canon bemutatja a valaha készült legfejlettebb multifunkciós monokróm plottereit

2016.05.25. 09:26

A Canon négy új monokróm, nagy formátumú nyomtatót mutatott be, amelyek kifejezetten az építészet, gépészet és építőipar területén, illetve a feldolgozóiparban való használatra készültek.

A nagy teljesítményű PlotWave-eszközökkel egyszerűen lehet nagy mennyiségű műszaki dokumentumot is feldolgozni. Az Océ PlotWave 345/365 ideális választás az olyan kis-, és közepes méretű vállalkozásoknak, ahol kiemelkedő hagsúlyt fektetnek a minőségi munkára és nyomtatásra. Az Océ PlotWave 450/550 pedig akár nagyobb cégek sőt akár fénymásolószalonok igényeit is képes kiszolgálni, amelyek nagyobb mennyiségű műszaki dokumentumot kezelnek normál munkamenetük mellett és nagy forgalmú időszakok alatt is.

A legújabb Océ PlotWave-sorozat masszív kialakítása professzionális fekete-fehér nyomtatást tesz lehetővé, de feleannyi elektromos áramot fogyaszt, mint egy átlagos plotter.

Az Océ Radiant Fusing technológiának köszönhetően az új nagy formátumú nyomtatók nyugalmi állapotból 30 másodperc alatt végeznek a nyomtatási feladattal. Ezáltal akár napi egy órányi időt is megspórolhatnak a felhasználóknak.

Az Océ PlotWave 345/365 rendszerek percenként akár 6 db A/1 vagy D méretű nyomatot képesek készíteni, míg a nagyobb volumenű felhasználásra is alkalmas Océ PlotWave 450/550 modellek akár 10 darab A/1 vagy D méretű papír nyomtatására is képesek egy perc alatt.

Az új berendezésekkel a felhasználók színesben szkennelhetnek, és másolhatnak dokumentumokat. A készülékek támogatják az Océ Publisher Select 2-t, amellyel egyszerre több műszaki dokumentum elkészítését és kinyomtatását is kezelni lehet. A „nyomtatási előnézet” funkció nyomtatás előtt kiemeli az esetleges hibákat, és egyszerűvé teszi a pontos végeredményhez szükséges beállítások módosítását. A beépített Océ online hajtogatási funkció az Océ PlotWave 450/550 esetén egy gombnyomásra professzionálisan összehajtogatott dokumentumokat eredményez.

Az új készülékeket a ClearConnect nevű, a táblagépekéhez hasonló érintőképernyővel is felszerelik, amelyen keresztül minden beállítást egyszerűen el lehet végezni. Az új plotterekbe integrálták a legnépszerűbb felhőszolgálatásokat, és támogatják az okostelefonról, táblagépről való nyomtatást is az Océ Mobile Webtools használatával. Lehetőség van akár négy további nyomathordozó tekercset is felhelyezni a nyomtatókra, ami lehetővé teszi, hogy folyamatosan jó minőségű műszaki dokumentumokat tudjanak készíteni a tekercsek cseréjéhez szükséges leállás nélkül.

Az új modellekben megtalálható következő generációs Océ Radiant Fusing technológia révén olyan jó minőségű dokumentumokat lehet előállítani amelyek a beltéri és szabadban történő fokozott igénybevételt is elviselik. A nagyfelbontású, 1200 x 600 dpi-s Pico nyomtatás révén az új készülékek ideálisak a részletesen kidolgozott CAD dokumentumok nyomtatására is. Az Océ Image Logic® technológia a finom vonalak tökéletes reprodukciójára is képes, valamint a gyűrődések és a világos színek kompenzálása révén kiváló eredményt produkál másolás és szkennelés közben is.

Az új Océ PlotWave rendszerek a vállalkozások saját szellemi tulajdonaik védelmét is segítik a beágyazott Windows 8 rendszerük segítségével: például lehetővé teszik, hogy a tervrajzokat csak megfelelő azonosítókártya birtokában, vagy biztonságos bejelentkezéssel lehessen kinyomtatni.

Az Océ POWERsync vezérlőnek köszönhetően az új készülékek problémamentesen illeszthetőek a meglévő hardverekhez és szoftverekhez, beleértve az uniFLOW-t, a Canon nyomtatáskezelő platformját is.

Pierre-Olivier Esteban, a Canon Europe Európai TDS/DGS Marketing Igazgatója elmondta: „Az Océ PlotWave rendszerünk legfrissebb tagjait úgy terveztük meg, hogy használatukkal gyorsabb és még rugalmasabb munkavégzésre legyenek képesek a műszaki területen dolgozó felhasználóink és egyúttal csökkenthessék költségeiket, illetve biztonságban tudhassák üzleti értékeik biztonságát.”

Az Océ PlotWave 345, 365, 450 és 550 2016. május 2-tól kapható Európában, a Közel-keleten és Afrikában.