Design/Belsőépítészet

A Dencon Delta termékcsalád egészségmegőrző munkaasztalai

2022.02.01. 13:57

A Dencon 1964 óta biztosítja a vállalatok számára Európa-szerte az irodák és fogadóterek berendezése terén a hagyományos dán design értékeket. A mély dán gyökerek azt jelentik, hogy nemcsak a részletekre fektetnek nagy hangsúlyt az esztétikai kifejezésben, hanem a minőségre és a funkcionalitásra is. Tervezéseik a kifinomult harmóniára és a bútoraikat használó személyre összpontosítanak.

A Dencon Delta asztali álló magasságig elektromosan, illetve manuálisan egyaránt állíthatók. Egyes termékeken a wellness kijelző az állással elégetett kalóriák számolása mellett arra is figyelmeztet, hogy ideje mozogni, felállni. Igazán meggyőző érv a Dencon ergonómiai kutatásai szerint; napi kétórás álló munkavégzéssel egy év alatt annyi kalóriát égethetünk el, mintha lefutnánk hat maratont. A legújabb kutatások szerint már nem óránként negyedóra, amelyet érdemes álló pozícióban végezni, hanem fél óra. Mint tudjuk, ezt igen nehéz kivitelezni egy teljesítményorientált és gyors eredményre törekvő munkavégzés során. A Dencon egyedi megoldásával ez is könnyedén, fókuszváltás és a feladatból való kizökkenés nélkül megvalósítható.

Ha már ismerjük a Dencon lehetőségeit, egyetlen gombnyomással, munkaszékünket finoman hátratolva, pillanatok alatt válthatunk ülő munkából álló munkavégzésre. A kijelző segítségével hatékonyan megtervezhetjük és programozhatjuk az ülő- és álló munkavégzés arányát, azok váltakozását, hosszúságát és gyakoriságát, ezáltal a vérkeringés felfrissülése érdekében e mozdulatsor nem jár időveszteséggel és kétszeresen növelheti a munka hatékonyságát. 

A Dencon ajánlása szerint így változtassunk az álló- és ülő munka között:

A legfontosabb, hogy változtassa a pozícióját és lehetőleg mozogjon óránként háromszor. Ahelyett, hogy túl sokáig ülne le egyszerre, váltson az álló és ülő helyzet között. Emlékezzen a helyes testtartásra és álljon úgy, hogy a testsúlya egyenletesen oszoljon el mindkét lábán!

• Kezdje azzal, hogy felemeli az íróasztalát és óránként 15 percig áll mielőtt elmegy ebédelni.
• Közvetlenül az ebédszünet előtt emelje fel az asztalát, így asztala a megfelelő pozícióban lesz, amikor visszatér az ebédből.
• Közvetlenül ebéd után álljon 15 percig, mielőtt lesüllyesztené az íróasztalt 45 percig.
• Óránként emelje fel újra az íróasztalát, hogy 15 percig felálljon a nap hátralévő részében.
• Emelje fel az íróasztalát, mielőtt elindulna a nap végén – akkor készen áll a következő napra.

Változáskor fontos szabályok álló- és ülő helyzetek között:

• Ha Ön várandós, visszértágulatai vannak, vagy egészségi állapota megakadályozza, hogy óránként egyszerre 5-15 percig álljon, forduljon orvosához további tanácsért.
• Ha szeretne helytállni a munkában, e tevékenységet tegye szokássá és szoktassa hozzá a testét a munka alatti álláshoz. Eleinte nem biztos, hogy sokáig tud állni egy időben, ezért kezdje öt perccel.
• Ne feledje, hogy váltania érdemes az állás és az ülés között, közben mozogjon minél többet. Az sem egészséges, ha egész nap állva dolgozik – ezért az ideális helyzet, ha a kettő között váltakoztat.

Bővebb infomációk a Dencon Delta termékcsaládról EZEN a linken elérhető.