Design/Belsőépítészet

A klasszikus épületstruktúra és a modern irodakialakítás harmóniája – a MádiLáncos Studio által tervezett Egon Zehnder iroda

2021.07.23. 08:34

A klasszikus, elegáns terekben a vállalat konzervatív értékeit tükröző, otthonos környezet kialakítása volt a cél. A tér adottságaiból előnyt kovácsolva tiszta, átlátható térkapcsolatok születtek. 

Az Egon Zehnder fő profilja a vezetési tanácsadás, szervezeti átalakításra és szervezeti kultúrára vonatkozó tanácsadás, felsővezetői kiválasztás, a vezetői teljesítményértékelés és fejlesztés. 1992 óta vannak jelen Budapesten, a globális hálózaton belül a budapesti csapat tanácsadással foglalkozik Magyarországon és a környező országokban is. A cég a Szabadság téren álló Freedom Palace Irodaházon belül költözött át egy 370 m2-es, 2. emeleti irodaterületre, a tervezési és project management feladatokra a MádiLáncos Studio kapott megbízást.

A klasszikus, elegáns terekben a vállalat konzervatív értékeit tükröző, otthonos környezet kialakítása volt a cél. Megismerve a kollégák munkamódszerét és a szükséges funkciókat, a MádiLáncos Studio a tér adottságaiból előnyt kovácsolt, és tiszta, átlátható térkapcsolatokat tervezett. Az új iroda kiváló példa arra, hogy egy klasszikus épületstruktúra és egy modern irodakialakítás harmonikus, funkcionális egységbe szervezhető.Amint belépünk az előtérbe, számos alkalmatosság, lehetőség kínálkozik a várakozási idő eltöltésére a belső átriumra szervezett terekben, így az interjúra érkező vezetők, tárgyalópartnerek elkülönülve várakozhatnak.

Az előtérből közvetlenül nyílik a nagy tárgyaló, amely az osztott elrendezéséből adódóan alkalmas kis létszámú, privát megbeszélések és nagyobb, hivatalos tárgyalások lebonyolítása mellett szakmai reggelik és egyéb rendezvények megtartására is. Szintén az előtérből nyílik és a Szabadság térre néz a három fős asszisztensi iroda. A dolgozók elektromosan emelhető asztaloknál dolgoznak, amely biztosítja az ergonomikus munkavégzést. Az iroda íves térbővületében egy nappali hangulatú lounge-ot alakítottak ki, ami pihenőtérként szolgál a dolgozók számára, de vendégek fogadására is alkalmas.

A három tanácsadói iroda egymás mellett helyezkedik el. Bútorozásukat, színhasználatukat teljes mértékben a vezetők személyes preferenciájának, munkastílusának megfelelően alakítottuk ki.Az irodák között a tömör válaszfalakat három oldalról üvegbetétek övezik - ez a gesztus vizuálisan egyesíti a tereket, míg az üvegen elhelyezett belátásgátló fólia megőrzi a privát iroda intimitását. A tanácsadói irodák a munkahelyek mellett egy-egy tárgyaló sarkot is magukban foglalnak, melyek oldottabb környezetet biztosítanak a beszélgetésekhez, interjúkhoz. A privát irodák mellett található a kutatók helyisége, akik az asszisztensi munkaállomásokhoz hasonlóan emelhető asztaloknál dolgoznak. Az Egon Zehnder gyakran foglalkoztat diákokat, számukra egy négy fős workbenchet helyeztünk el a térben.

Az egyedi grafikával díszített teakonyha a közös ebédek, születésnapi ünnepségek és egyéb közösségi programok helyszíne.A nagy terekben fa parketta idézi meg az épület eredeti hangulatát, rajtuk a szigetszerűen megjelenő szőnyegek, a meleg falszínek használata pedig otthonos karaktert adnak a tereknek. Az általános irodai világítást akusztikus felülettel ellátott függesztett világítótestek, dekoratív fali- és állólámpák egészítik ki.

Szerk.: Nemes D. Nikolett