Programok

A Royal Festival Hall újjászületése

2007.08.06. 11:05

Hogy mennyiben maradt hű a tervezőcsapat a korábbi, 1951-es dizájnhoz: a kiállításon Londonban minden kiderül
2007. október 14-ig

A kiállítás 2007. október 14-ig látogatható
V&A + RIBA Architecture Gallery (Room 128a)

Két év zárva tartás után újra megnyílhatott a Royal Festival Hall Londonban. Jelen kiállítás azt kísérli meg bemutatni, hogy az épület és környezete mennyiben képes majd a gondos munka után a következő 50 évet mindenki megelégedésére, együttesen, megfelelően kiszolgálni. Világszínvonalú koncertek helyszíneként és a művészeknek közösségi központként, kiállító térként létezni a drasztikusan változó környezetben, ez volt a felújítás elsőszámú célja.


Allies and Morrison, a munkálatokat felügyelő építésziroda szenvedélyes szeretettel fordult az 1951-es dizájnhoz, s próbálta tiszteletben tartani a lehető leginkább a drasztikusan változó környezethez képest is. Az alakuló, s folyton változó terveket és ötleteket nézhetik végig a kiállításra látogatók, akik saját szemükkel is eldönthetik mennyiben valósultak meg a tervezők elképzelései, s milyen összhangban van mindez az épület környezetével.

A felújítás során számos eredeti ötlet is megvalósításra került, többek között a természetes hangzást legjobban visszatükröző akusztikus megoldások a koncerttermekben.

A kiállítás kurátorai: Diane Haigh és Eleanor Gawneképek: www.alliesandmorrison.co.uk