Közélet, hírek

Átadták a díjakat: "Az Év Főépítésze" és "Főépítészi Életmű" — 2008

2008.09.05. 09:00

Az idén dr. Aczél Péter okl. építészmérnök, Budapest I. ker., Budavár főépítésze részesült Főépítészi Életmű díjban. Az Év Főépítésze díjat Berényi András okl. építészmérnök, Budapest IV. ker., Újpest főépítésze nyerte el.

2008. augusztus 28-án, a Mosonmagyaróváron megrendezésre került XIII. Országos Főépítészi Konferencián Philipp Frigyes, az Országos Főépítészi Kollégium elnöke, Szabó Miklós, Mosonmagyaróvár város polgármestere és Kitley Tibor, Mosonmagyaróvár város főépítésze adták át a Díjakat. Kilencedik alkalommal került átadásra a Nagykanizsa Megyei Jogú Város és az Országos Főépítészi Kollégium által alapított AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ. Az elsőt Nagykanizsán adta át a Város polgármestere és főépítésze, valamint a Kollégium elnöke az V. Országos Főépítészi Konferencián 2000-ben. Ezt követte a VI. Gyulai, a VII. Pécsi és a VIII. Érdi, a IX. Sümegi, X. Pilisszentkereszt-Dobogókői, XI. Túristvándi, XII. Pápai Konferenciák Díj-átadása.


 
„FŐÉPÍTÉSZI ÉLETMŰ DÍJ”- ban részesült:
Dr. Aczél Péter okl. építészmérnök, Budapest I. ker., Budavár főépítésze - elkötelezett szakmai és emberi felelősséggel végzett több évtizedes főépítészi tevékenységéért, a főépítészi társadalom személyes és határozott képviseletéért, tudatosítva, hogy a főépítészek közössége nem „léphető át”.

„AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ”- ban részesült:

Berényi András okl. építészmérnök, Budapest IV. ker., Újpest főépítésze - főépítészi pályájának magas színvonalú, egyenletes eredményeiért, elkötelezett emberi magatartásáért, kitartásáért és a szakmai közéletben vállalt aktív, olykor oppozíciót is biztonsággal vállaló szerepléséért.

A kitüntetetteknek gratulálunk!


Eddig összesen tizenhatan részesültek az „AZ ÉV FŐÉPÍTÉSZE DÍJ”-ban:

 

2000-ben Szilágyi István [† 2005. 12. 05.] és Zábránszkyné Pap Klára
2001-ben Philipp Frigyes és dr. L. Szabó Tünde DLA [† 2004. 10. 15.]
2002-ben Gömöry János és Dr. Sersliné Kócsi Margit
2003-ban Bodonyi Csaba DLA és Körmendy János
2004-ben Beniczky Péter [Főépítészi Életmű Díj, † 2006. 08. 28.] és Sáros László DLA
2005-ben Filippinyi Gábor [Főépítészi Életmű Díj] és Virányi István
2006-ban Dr. Schneller István [Főépítészi Életmű Díj] és Béres István
2007-ben Dr. Tóth Zoltán [Főépítészi Életmű Díj] és Salamin Ferenc.