Közélet, hírek

Átadták a "sokszínű fugaformák" design pályázat díjait

2019.01.28. 11:03

Nemcsak felhasználni, alkotni! Így fogalmazható meg a Murexin Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közös design tervpályázatának üzenete, amelyet az építőanyagok újszerű felhasználási lehetősége ihletett. A kreatív gondolkodást és a művészi megoldásokat ötvöző pályázatok legjobbjait díjazták.

A pályázatot 2018-ban első alkalommal írta ki a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Murexin Építőanyaggyártó és Kereskedelmi Kft. A design pályázat célja volt, hogy olyan alkotások szülessenek, amelyek a termék eladáshelyi megjelenését, bemutatását támogatják, miközben design tárgyként is funkcionálnak.

 

 

Hogyan látják termékeinket mások? – Ez a kérdés fogalmazódott meg bennünk. Egy különleges látásmód mindig hozzá tud tenni a számunkra már megszokott termékekhez, annak bemutatási módjához. Ezért döntöttünk a pályázat kiírása mellett.” – foglalja össze Czili Aladár a Murexin Kft. ügyvezető igazgatója.

A pályázók számos érdekes, olykor meglepő alkotással készültek. A különbözőség mellett azonban ötletességükben mind megegyeztek. Pontosan ez az, amit a pályázat kiírói szerettek volna: a Murexin FM 60 Prémium Fugázót, mint építőanyagot és annak felhasználását kreatív módon tudják a jövőben bemutatni.

 

 

A Királyegyházi Cementgyár működése óta elkötelezett az építőanyagok újszerű, design termékként történő felhasználása és a fiatal generációk támogatása mellett. Éppen ezért nagy öröm számunkra, hogy a tervpályázat kapcsán ezzel a két kiemelt területtel együtt foglalkozhatunk, és új lehetőséget biztosíthatunk a képzőművészek, designerek számára.” - mondta el Zadravecz Zsófia, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Értékesítési és marketing igazgatója.

A szakmai bíráló bizottság több szempont alapján döntött: az egyedi, újszerű megjelenítés mellett a funkcionalitás, azaz a fugázó eladáshelyi bemutatásának megvalósítása is kiemelt szempont volt. A kreatív pályázat fődíját Tóthmátyás Edit, Tóth Zsófia és Molnár Ferenc közös alkotása, a „Kalendárium” elnevezésű terv kapta. A zsűri egyöntetű véleménye szerint a benyújtott projektötletek közül ez alkalmas a leginkább a fugázó értékesítésének támogatására és egyúttal egyedi kivitelezésének köszönhetően akár használati tárgyként is funkcionálhat.

 

 

A design pályázat további díjazottai: Huszár Fanni és Illés Ákos által készített „Cement kirakós”, valamint az első helyezett alkotás tervezőinek „Cilinder” pályázata. Míg az előbbi pályamunkánál a zsűri az anyaghasználatot, addig utóbbinál a design termékként való hasznosítást emelte ki.

 

 

A szakmai zsűri Leyer Kornél design tervét különdíjban részesítette, annak kreatív látásmódja, valamint anyaghasználata miatt.

LAFARGE