Közélet, hírek

Átadták Az Év Irodája Verseny díjait

2019.02.25. 11:41

Közhely, de igaz: majdnem annyi  — ha nem több — időt töltünk a munkahelyükön mint az otthonukban. Hatékonyan csak úgy tudunk dolgozni, ha a munkakörnyezet ideális, otthonos, komfortos, egyszóval: minőségi. Nemrég lezárult a kilencedik alkalommal megrendezett Év Irodája verseny,  ahol több olyan kis- és nagyvállalat is nyert, amely nem csak attraktív belsőépítészetével hódít: többségük a világ számos országából csábított haza magyar munkavállalókat újonnan nyílt irodájukba.

A 172 nevezőből a közönség és egy független szakmai zsűri választotta ki a legnívósabb irodákat több mint húsz különböző kategóriában. Az ingatlan.com csoporthoz tartozó iroda.hu által sorrendben kilencedik alkalommal megrendezett Az Év Irodája Verseny bérlői és dizájn díjait az OfficeUP irodatrend konferencián adták át, ahol a bérlők és ingatlanszakmai szereplők osztottak meg egymással költözéssel és irodakialakítással kapcsolatos tapasztalatokat.


 

Kalmár Zoltán, a verseny alapítója elmondta: “Az elmúlt években a hazai irodapiac hatalmas fejlődésen ment keresztül. Ez egyrészt annak köszönhető, hogy egyre több multinacionális vállalat fektet be Magyarországon, és nyit irodát Budapesten, illetve vidéki nagyvárosokban. Másrészt pedig a hazai cégeknek is fel kell venniük a harcot a munkavállalókért folytatott globális versenyben.” 

Az Év Irodája  fődíját az ION Dealogic amerikai szoftvercég Budapest belvárosában kialakított irodája nyerte. A díjnyertes munkahely megidézi annak a kilenc világvárosnak az építészeti stílusát és hangulatát, ahol a cégcsoport aktív jelenléttel rendelkezik. A kisvállalatok versenyében egy divatszektorban működő startup, az Antavo nyert. A céget négy magyar fiatal alapította Londonban, de a központjukat Szegedre költöztették egy romkocsmából kialakított irodába. Szintén díjat nyert a világ legnagyobb vagyonkezelőjének, a Blackrocknak tavaly Budapesten megnyílt irodája, ahová a világ 20 országából több mint 450 munkavállalót toboroztak és ahol több mint 50 olyan magyar szakember is dolgozik, akiket a vállalat csábított haza Európából és a tengerentúlról.


Már nem csak a lokációról szól a munkahelyválasztás Fodor Dániel, Az Év Irodája Verseny főszervezője hangsúlyozta, hogy a fiatal munkavállalók körében a következő munkahelyük kiválasztásában a fizetés után a második legfontosabb szempont a munkahelyi környezet. Egy irodanyitás, költözés vagy irodafelújítás előtt érdemes kikérni a munkavállalók véleményét is a munkakörnyezet kialakításakor, hogy otthonosan érezzék magukat a kollégák. Az Év Irodája Employer Branding díj olyan cégek számára lett kialakítva, akik kifejezetten bevonták a munkatársakat az iroda kialakításba, és beépítették az irodai környezetet a cég kommunikációs stratégiájába. Ezt a díjat idén az Ericsson Ház nyerte.

 

Az Év Irodája Fődíj ION - Dealogic Planet, Stay in Hungary Kft./Mashroom Design


 

Az Év Irodája Design díj - Neuschloss Palota, Redwood Holding Iroda

Az Év Irodája Kisvállalati díj - AntavoAz Év Irodája Nagyvállalati díj - BlackRock, Perkins+Will

Az Év Irodája Evolúciós díj ION - Dealogic Planet, tay in Hungary Kft./Mashroom Design

Az Év Irodája Employer Branding díj - Ericsson House, Studios Architecture, Alexandra Villegas-Sanne; Demeter Design Stúdió: Demeter Nóra, Szabó Attila, Majorcsik Tímea, Fischer Gabriella

Az Év Közösségi tere - Egis Közösségi Munkatér

Az Év Közösségi tere különdíj - Belvárosi Közösségi Tér, Gelesz András

 

 

Az Év Asset Management cége - CPI Hungary Kft.

Az Év Facility Management cége - Strabag PFS Zrt.

Az Év Property Management cége - ESTON International Zrt.

Az Év Tanácsadó Cége - Cushman & Wakefield

Az Év Fejlesztő Cége - WING Zrt.

Az Év Finanszírozó Cége - Erste Bank Hungary Zrt.

Az Év Tervezett Lakó Projektje - Budapart, ADEPT, Fazakas Építésziroda, Finta Stúdió, Foster+Partners, GUBAHÁMORI, Közti Zrt., Paradigma Ariadné, S73, Spacefor, Stúdió 100, Vikár és Lukács ÉpítészstúdióAz Év Tervezett Kereskedelmi Projektje - Nordic Light Trio, Paulinyi-Reith & Partners

Az Év Tervezett Hotel Projektje - Hard Rock Hotel Budapest, S100 Építészeti Stúdió


Az Év Proptech Megoldása - Invensol Hungary Kft.

Az Év Ingatlanfejlesztése - Telekom székház, TIBA Építész Stúdió

Az Év Lakóingatlan Fejlesztése - Kapás 21, Cordia, FBIS Építészműterem

Az Év Ingatlanfejlesztése Különdíj - Milestone Budapest Semmelweis

Az Év Legzöldebb Projektje - GTC White House, Tima Zoltán, Közti Zrt. 


 

Az Év Ingatlanpiaci Személyisége - Futó Gábor Futureal-csoport társalapító / tulajdonos

Az Év Feltörekvő Tehetsége - Geng Szabolcs (Ericsson Magyarország)

Real Estate Awards Életműdíj - Sermer Katalin