Technológia

Átlátható minőség

2019.08.15. 10:31

Jó épületeket csak minőségi építőanyagokból lehet létrehozni. Mi az, ami a vásárlókat segíti ezek megválasztásában? Az Austrotherm Kft. erre ad választ: betekintést enged termékei belső vizsgálati jegyzőkönyveibe. 

Minden piacon találhatunk jó és kevésbé jó minőségű árukat. Ez egyaránt így van a zöldséges standoknál és az építőanyag kereskedelemben. Mindenki szeret spórolni, még akkor is, ha sejtjük, hogy a hosszú távú beruházásoknál nem ez a jó ötlet. Mi garantálja számunkra, hogy amiért pénzt adunk ki, az minőségi? Érdemes utánajárni, hogy a gyártók számára mennyire fontos, hogy vevőikhez egyenletes jó minőség kerüljön.

Miért kell a minőséget hangsúlyozni?

A kereskedésekben beszerezhető építőanyagok többsége rendelkezik megfelelő papírokkal, de az már kérdés, hogy a csomagolásba is a jelzett minőségű anyag kerül-e. Sok esetben kapnak a vásárlók kifogásolható árut, vagyis a vevők megkárosításával állunk szemben. Bár az ellenőrzés gyakori, a nem megfelelő építési termékek teljes körű kiszűrését nem várhatjuk el a felügyeletet ellátó szervektől, mert lehetőségeik szemlátomást korlátozottak. Mivel lakóépületeket átlagosan 50-100 évre terveznek, a rossz minőségű építőanyagok ennyi idő alatt bőven károsíthatják a lakók életét és magát az épület szerkezetét is. 

Mi az az átlátható minőség?

Egy ilyen problémára, hogy válaszolhatnak az építőipari cégek? Az Austrotherm Kft. megmutatja, mennyire jó az, amit előállít. A minőség elsősorban a szolgáltatásban és a termékek megfelelő műszaki paramétereiben rejlik. Minőségi termék csak úgy képzelhető el, ha ezeket a paramétereket folyamatosan ellenőrzik, és így biztosítják, hogy ami nem megfelelő, az ne jusson el a felhasználóhoz. Ennek érdekében a győri, gyöngyösi és szekszárdi gyárakban egyformán jól felszerelt laborban folyamatosan vizsgálják a gyártott termékeket. A három ilyen jól felszerelt gyári minőségellenőrző labor egyébként egyedülálló a hazai hőszigetelőanyag-gyártásban.

Nem elég jó minőséget gyártani, azt fel is kell mutatni. Az átlátható minőséggel az Austrotherm Kft. betekintést nyújt a termékei belső vizsgálati jegyzőkönyveibe. Egy hőszigetelő anyag legfontosabb tulajdonsága a hőszigetelő képesség, amit a hővezetési tényező mutat meg. Minél alacsonyabb ez a szám, annál jobban szigetel az anyag, annál kevesebb energia megy majd veszendőbe. Ha a termék hővezetési tényezője nem éri el a kívánt értéket, úgy a vevő évtizedeken keresztül fog többet fizetni fűtésre, mint ahogy eltervezte - és ezzel a gyenge minőségű termékeknél számolni kell. Az Austrotherm homlokzati hőszigetelő lemezek hővezetési tényezőjét hetente szúrópróbaszerűen vizsgálják mind a három gyárban, és ezek a mérési jegyzőkönyvek mindenki számára elérhetőek az interneten. Az eredmények értelmezéséhez rövid magyarázatot is kap az olvasó, hogy a szakmában járatlan érdeklődők is tudják az adatokat értelmezni.

Jó épületeket csak minőségi építőanyagokból lehet létrehozni, mert az alacsony árakat már rég elfelejtettük, mikor még mindig küzdünk a rossz minőség okozta problémákkal. Az Austrotherm Kft. által gyártott minőséget öt éve mindenki személyesen ellenőrizheti az oldal honlapján

Austrotherm