Technológia

Atos iroda a well-being jegyében

2018.11.20. 13:52

Az Atos SE (Societas Europaea), a digitális szolgáltatások vezető szereplője budapesti irodáját a cég egységes arculatának és a munkatársak igényeinek a figyelembevételével rendezte be az Europa Design bútoraival.

Az Atos SE (Societas Europaea) a digitális szolgáltatások vezető szereplője 13 milliárd euró éves árbevétellel és közel 120 000 alkalmazottal van jelen a világ 73 országában. Tanácsadási, rendszerintegrációs, felhő és menedzselt szolgáltatásokat, üzleti folyamat kiszervezést (BPO), Big Data és kiberbiztonsági megoldásokat, valamint a Worldline-on – Európa vezető fizetési és tranzakciós szolgáltatóján – keresztül tranzakciós szolgáltatásokat biztosít ügyfelei részére. Az Atos mély technológiai ismereteinek és iparág specifikus tapasztalatának köszönhetően a csoport ügyfélkörében szinte minden üzleti szektor jelen van: pénzügy, egészségügy, gyártás, média, közművek, közszféra, kiskereskedelem, távközlés, szállítás, és katonai/rendészeti megoldások. 

 

 

A cégközpont, az irodaház kiválasztásától kezdve részt vettek az Atos SE képviselői az új budapesti iroda kialakításában. A világ többi Atos leányvállalatához hasonlóan Budapesten is csak A kategóriás irodaház jöhetett számításba, központi elhelyezkedéssel. Az új építésű Váci Greens irodaház D épületébe, 1500 négyzetméteres területre az Atos két üzletága költözött át, a közbeszerzési eljárásokban részt vevő, megoldásokat szállító IT és a telefonközpontok fejlesztését végző UCC. „Azért választottuk új ’otthonunknak’ a Váci Greens „D” épületét, mert az ideálisan és maximális rugalmassággal kiszolgálja a rövid és hosszú távú bővülési igényeinket egyaránt” – fogalmaz Hernádi József, az ATOS Magyarország ügyvezetője. „Cégünk magas minőségű, hatékony és széles körű szolgáltatásokkal bíró irodaépületet keresett, amelyre a Váci Greens adott tökéletes megoldást” – nyilatkozta Hernádi József az új irodaház választásról.

 

 

Az új irodatér megalkotása az Atos nemzetközi standardjait alapul véve, de a budapesti iroda munkavállalóinak igényeihez igazítva a Colliers nemzetközi tanácsadó cég munkakörnyzet tanácsadói csapata és az Europa Design tervezőinek együttműködésével zajlott. Az Atos elsődleges arculati színei, a kék és a fehér jelzés értékűen megjelennek az iroda egészén, amely a tisztaságot és átláthatóságot, a cégfilozófiát jellemzi, és amely tükröződik a tisztán elegáns irodai megjelenésben is – ezzel is erősítve az ott dolgozók márka iránti elköteleződését és az új munkatársak integrációját.

 

 

Mivel a korábbi szervezeti struktúra nem támogatta az agilis fejlesztői tereket, az új iroda elrendezése sokkal nagyobb rugalmasságot enged meg, nagymértékben eltér a korábbi kis csoportoknak alkotott, zárt irodai egységektől. Annak érdekében, hogy az új, nyitott környezetet minél könnyebben elfogadják a munkatársak, már a tervezési folyamatban bevonták őket a projektbe, felmérték az igényeiket, együtt határozták meg a tervezési alapelveket és folyamat során számos alkalommal együtt definiálták a szükséges változásokat. Mivel már a korábbi irodában is kedvelték a dolgozók az ott található növényeket, így ezek a költözés után is kiemelt helyet kaptak az iroda zöld sarkaiban. A természetközeliség és a zöld növények természetesen az Atos által képviselt környezettudatos filozófiába is illeszkedik. 

 

 

Az Europa Designra, mint az irodai koncepció kialakításban belső építészeti tanácsadóként résztvevő és a berendezéseket szállító cégre a széles termékválaszték miatt esett a választás, hiszen teljes megoldással tudtak válaszolni az Atos igényeire az asztalrendszerektől a kiegészítőkön át az egyedi megoldásokig. Több olyan résszel egészült ki az open space irodatér, amely otthonosságot teremt és növeli a munkatársak jó közérzetét a munkahelyen. Ide tartozik az egyedi tervezésű recepciós pult, amelyet egy bárszékekkel körbevett magas asztallal egészítettek ki, ahol a vendégek is várakozhatnak, kávézhatnak. Közvetlenül ehhez kapcsolódik egy várakozó rész, ahol a True Design Arca fotelei kaptak helyet. A recepciós pult és a bárasztal íves formái harmonizálnak egymással, a színvilágban pedig megjelennek az arculati színek is. Szintén a pihenés és a beszélgetések helyszíne a közlekedési útvonalon fotelekkel berendezett coworking tér. A telefonbeszélgetések lebonyolítására külön phone boxokat alakítottak ki, a megbeszélések zavartalanságáról pedig a másodlagos arculati színeket követő, szürke-lila és szürke-zöld tárgyalók gondoskodnak. Az open space egy L alakú térbe került, amelynek alakja kissé megtöri a tér nagyságát. A spanyol Actiu Vital Plus 4 és 6 fős benchei között asztali panelek gondoskodnak a hangszigetelésről, de a cég további akusztikai, hangelnyelő elemek elhelyezését is tervezi. Azoknak a munkatársaknak, akiknek orvosilag igazolt egészségügyi problémáik vannak, a dán Dencon elektronikusan állítható magasságú asztalait szerezték be. 

 

 

A budapesti Atos iroda egészének kialakítását az emberközpontú berendezés jellemzi annak érdekében, hogy segítsék a munkatársak jó közérzetét. Az irodakoncepció és –berendezés kialakításában az Atos munkatársai örömmel vették az Europa Design szakértelmét és rugalmas hozzáállását a projekt egészének a lebonyolítása során.

 


 

Az Europa Design által szállított bútorok:

  • Actiu Vital Plus munkaasztalok
  • Dencon Delta elektronikusan állítható munkaasztalok és tárgyalóasztalok
  • Actiu Efit görgős tárgyalószék
  • Wilkhahn In görgős szék
  • Wilkhahn Occo tárgyalószék
  • Wilkhahn Metric tárgyalószék
  • Tru Design Arca fotelek
  • Andreu Word Dual asztal

 

Europa Design

Feuertag Ottó, az Európa Design alapító tulajdonosa