Programok

Az egri Média és Design Intézet virtuális diplomakiállítása

2022.05.30. 12:25

A Média és Design Intézet, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Walter´s Cube közös projektjében május 31-én este virtuális diplomakiállítás nyílik, amelyet az internet keresztül bárki szabadon bejárhat. A esemény egyben felvezetése az egri Média és Design-, és a Matematikai és Informatikai Intézet szeptemberben induló közös, új specializációjának.

Az egri Média és Design Intézet (MDI) 2021-es virtuális diplomakiállítása Magyarországon elsőként egy létező épülettel teljesen megegyező, digitális környezetbe helyezi végzőseinek diplomamunkáit. A Walter’s Cube technológiájával létrejött tárlat különlegességét az adja, hogy a 3D-ben, digitálisan megalkotott tér felületére a valós helyszínen készített fotók kerülnek rá. Ezzel egy, a valóságossal teljesen megegyező, fotórealisztikus környezet jön létre. A kiállított művekhez direkt információk és hiperlinkek kapcsolódnak.

2022 szeptemberében indul az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Média és Design-, és a Matematikai és Informatikai Intézetének közös, új médiadesign specializációja, amely a magyar felsőoktatásban egyedülálló módon kapcsolja össze a designt és az informatikát. A metaverzumban otthonosan mozgó szakemberek képzésének az egyik első lépése a Walter’s Cube-bal közösen megvalósított virtuális diplomakiállítás.

A Walter´s Cube platformján valódi képzőművészeti kiállításokat lehet bejárni a világ legkülönbözőbb városaiban, New Yorktól Tokióig. A platform minden intézmény számára lehetővé teszi, hogy digitalizálja a saját kiállítását három dimenzióban, és 0-24-ben elérhetővé tegye mobilon, számítógépen vagy VR szemüvegen keresztül. A pandémia alatt több, mint ezer kiállítás került feltöltésre, és olyan művészek munkái váltak elérhetővé, mint Richard Serra, Marina Abramovic, David Hockney, Ai Weiwei vagy Wolfgang Tillmans.

 

Köszöntőt mond:
Dr. Szolnoki József (MDI intézetigazgató)

Megnyitó személyek:
Faragó Balázs (Walter’s Cube)
Sztojánovits Andrea DLA (MKE)
Dr. Süli-Zakar Szabolcs (MDI TG MA)

Kiállítanak a 2021-ben végzett Tervezőgrafika MA hallgatói. Várunk minden kedves érdeklődőt!

 

Virtuális megnyitó: 2022. 05. 31. 18:00–18:30

A május 31-én 18 órakor kezdődő esemény Zoom-linkje ITT érhető el (Meeting ID: 964 9519 2564, passcode: wcmd)

További részletek:
onlineviewingroom.com/media-design-eger
mdi.uni-eszterhazy.hu/media_es_design_intezet/index.php
onlineviewingroom.com

 

Facebook-esemény: https://fb.me/e/2oOmJbsCw