Programok

Beleznay Éva: A fenntarthatóság emberi tényezői

2020.02.24. 16:00

Regeneratív, megújuló tervezés, a város, az épület és az emberek kapcsolata, a fenntarthatóság emberi tényezői – többek között erről tart előadást Beleznay Éva február 27-én a METU: A belsőépítészet mesterei – Mesterképek előadás-sorozatán.

Az emberiség korábban soha nem látott kihívásokkal néz szembe. A klímaválság az emberiség életfeltételeit fenyegeti, emellett a szegénység és társadalmi egyenlőtlenség fokozódik. Ezekre a kihívásokra globális, nemzeti, települési, de egyéni szinten is gyors válaszokat kell adnunk.

"Míg korábban az ember a környezetével összhangban élt, az ipari forradalom óta a beavatkozásaink a műszaki infrastruktúra hangsúlyát hordozták, és ez az egyensúly felborult. Ma a világ újra az emberközpontú és a természeti környezetet tiszteletben tartó megoldásokat keresi. Szakmánk kötelessége, hogy regeneratív/megújító tervezéssel alakítsa környezetét, amely során a város, az épület, az emberek és a természet együtt fejlődnek szimbiózisban, messzemenően biztosítva a sikeres közös együttélést." – írja Beleznay Éva.

Az előadásban az elméleti alapok mellett számos olyan példát is megismerhetnek az érdeklődők, melyek az épületeink és környezetük formálása és átalakítása során ezt az új irányt képviselik.

Időpont: 2020. február 27. csütörtök, 9:30-10.50
Helyszín: Budapesti Metropolitan Egyetem Rózsa utcai campus, B épület 313. (1077 Budapest, Rózsa u. 4-6., bejárat a Hutyra u. felől)

A belsőépítészet mesterei – Mesterképek nyilvános előadás-sorozat célja az építészet és belsőépítészet viszonyának vizsgálata különböző nézőpontokon keresztül. A sorozat meghívott előadói között olyan neves építészeket, tervezőket, szakembereket köszönthetünk, mint Reith András, Beleznay Éva, Zoboki Gábor, Csizmadi Péter, Bachmann Bálint, Molnár Bea, Fülöp Krisztina, vagy Kőnig Tamás, akik munkáik bemutatása által keresztmetszetet adnak szakterületük legfontosabb értékeiről, kihívásairól.

A válogatás az egyes oktatási intézményekben is ténykedő tervezők, szakemberek személyes gondolatairól, munkamódszereiről és a társszakmákra gyakorolt hatásáról is ízelítőt adnak.

A rendezvényen való részvétel ingyenes.

 

szerk.: fzs

Vezetőkép: UN17 Village by Lendager Group