Közélet, hírek

BORD Építész Stúdió: a világ 57 legígéretesebb építészirodája között

2012.09.20. 10:30

A világ 57 legígéretesebb építészirodája közé választották a BORD Építész Stúdiót, mely ezáltal Magyarországot képviseli a Velencei Biennálén.

A Velencei Építészeti Biennálé megnyitására időzítették a Backstage Architecture c. kötet megjelenését, melynek bemutatóján részt vett a BORD Építész Stúdió is.

 

 

 

A kötetben, mely mindig a Biennáléval egyidőben, kétévente jelenik meg, egy-egy olyan stúdió képviseli országát, melynek vezetője 35 év alatti építész. 2012-ben Bordás Pétert, és az általa vezetett BORD Építész Stúdiót érte a megtiszteltetés, hogy a Korda Filmpark Látogatóközpontjával szerepeljenek a kötetben, és hogy munkásságukról előadás formájában személyesen is beszámoljanak Velencében. Az Architects Meet in Fuori Biennale programsorozat keretén belül megrendezett könyvbemutatón Bordás Péter a Stúdió korábbi munkáiról és jövőbeni terveiről tartott előadást.

A könyv, melyben a BORD Építészeti Stúdió munkájához Finta Sándor, Budapest főépítésze és a KÉK alapítója írta a kísérőszöveget, letölthető a www.backstagearchitecture.org weboldalról.