Technológia

Canon EXPO 2015

2015.10.13. 10:00

Megnyitotta kapuit a Canon 5 évente megrendezett kiállítása, a Canon EXPO 2015. A három napos expón 15 000 négyzetméteren nézhetik meg a látogatók a legújabb technikai fejlesztéseket, és a jövőbeli technológiákat. 

A Canon EXPO 2015-ön, Párizsban mutatja be a Canon igazi áttörést jelentő hálózati képalkotó megoldásait (NVS – Network Visual Solutions) Párizsban. A vállalat fejlesztéseit a felhasználói igények folyamatos változása határozza meg, hiszen a felügyeleti és biztonsági technológiák iránt egyre fokzódó igény érezhető, mind a biztonsági piacon, mind pedig azon túl.  

A Canon Europe a 2015-ös párizsi Canon EXPO-n ad áttekintést az otthoni képalkotó technológia (consumer imaging) gyorsan fejlődő világának jövőjéről. A vállalat régóta kutatja azokat az új lehetőségeket, amelyek abban segíthetik a fogyasztókat, hogy emlékeik felevenítése még nagyobb élmény lehessen, ezért olyan izgalmas koncepciókat és technológiákat mutat be az EXPO 2015-ön, amelyek alapvetően változtatják meg a képek elkészítésének, tárolásának és megosztásának módját. 

Alessandro Stanzani, a Canon Europe Consumer Imaging csoportjának vezetője elmondta:
A Párizsi rendezvényen való megjelenésünk jól tükrözi elköteleződésünket amellett, hogy a felhasználói élmény fokozásával mindenkinek élvezetesebbé tegyük a képkalkotás folyamatát. A legújabb generációs Connect Station vezeték nélküli adattárolónk segítségével újra át lehet élni a megörökített élményeket, a 4 milliós ISO érzékenységű kameránk pedig azt is megmutatja, amit az emberi szem egyszerűen nem képes felfogni. Az EXPO 2015-ön sok izgalmas dolgot mutatunk be, amellyel megváltoztatjuk az embereknek a képalkotáshoz fűződő viszonyát és lehetőségeit a jelenben és a jövőben egyaránt.


Támogatás a képalkotás minden fázisához

Ahogy évről évre növekszik az elkészített fotók és videók száma, illetve jelentősége, a Canon folyamatosan próbálja kitolni a képalkotó technológiák határait, és úttörő szerepet játszik az új felhasználói élmény és a kreatív lehetőségek kiszélesítésében. A cég termékportfólójának kialakításával arra törekszik, hogy a képalkotás folyamatának minden egyes fázisában támogatást nyújthasson a vásárlóknak, és lehetővé tegye mindenki számára, hogy a legtöbbet hozzák ki a fotóikból és videóikból – függetlenül attól, hogy milyen eszközön rögzítették azokat.

A Canon olyan új digitális megoldásokat és alkalmazásokat mutat be, melyekkel lehetővé válik az egyre növekvő mennyiségű kép és videó kezelése, illetve rendezése. A Lifecake 2015. áprilisi felvásárlásához kapcsolódóan várható a Canon felhőalapú képkezelő szolgáltatásának, az iristának is a megújulása, mind funkciók, mind pedig az image tekintetében. Továbbá az Expo-n jelenik meg először a hdbook EZ – egy okostelefonokhoz, tabletekhez és PC-khez tervezett olyan alkalmazás, amely intelligens módon válogatja ki a legjobb képeket a fotó- és a videokönyvtárakból, majd azokat egy személyre szabott fotóalbumba rendezi néhány perc alatt.

További technológiai elképzelések, termékek, megoldások és szolgáltatások:

  • 8K-s fényképezőgép: a legújabb generációs, ultramodern 8K-s szórakoztató technológia gyártását támogató fényképezőgép koncepció képes mindent hihetetlen minőségben megörökíteni, kezdve az amazóniai esőerdőkben készített lenyűgöző természetfilmektől egészen az izgalmas sportmérkőzésekig

  • 120MP-es fényképezőgép: ezzel a fényképezőgép prototípussal szuper nagy felbontású, háromdimenziós érzetet keltő és azt élethűen visszaadni képes fotókat is lehet készíteni. A megoldás akkor válik gazán tökéletessé, ha 3D nyomtatással vagy hologramos technológiával kombináljuk.
  • 250MP CMOS szenzor: a Canon ultra-nagy felbontású, a 4Ki-nál 30-szor részletesebb képet adó szenzora rekordszámú pixellelii büszkélkedhet a CMOS szenzorok közöttiii – akár 18 km-ről is képes rögzíteni a magasban szálló repülőgépek oldalán a feliratot.
  • 4 millió ISO érzékenységű kamera: a Full HD színes videofilmeket még szélsőségesen alacsony fényviszonyok között is rögzíteni képes új, ultranagy érzékenységű Canon fényképezőgép a lehetetlen lefilmezését is lehetővé teszi

  • Intelligent Imaging for Life: Akár a nappali is egy interactive vászonná válhat, ahol ismét megjelennek a nemrég rögzített élmények. Ez az innovatív és könnyen kezelhető technológia lehetővé teszi, hogy teljesen új formában jelenítsük meg, és kezeljük a fotóinkat és videóinkat, beleértve a képeknek egy interaktívan működő asztalról történő megosztását, szerkesztését és nyomtatását is.


Akik nem tudnak ellátogatni a Canon EXPO-ra személyesen, azok virtuálisan tapasztalhatják meg a technológiai koncepciókat és képalkotó megoldásokat, valamint beszámolókat olvashatnak a rendezvény legizgalmasabb eseményeiről: http://www.canon-europe.com/expo

További információért látogassa meg az erre a célra szolgáló Canon EXPO közösségi csatornákat:
Facebook: https://www.facebook.com/canonexpoparis
Twitter: https://twitter.com/CanonExpoParis
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCF0RD-s-izJtYO4840HbTuwforrás: sajtóközlemény